sursa foto:  euromaidanpress.com

Scandal de spionaj la nivel înalt. Război între SUA și Rusia

Războiul dintre Rusia și SUA pe teme de spionaj nu se mai oprește. După ce Kremlinul a fost acuzat de serviciile secrete americane că ar fi intervenit în alegerile prezidențiale din SUA, acum  ministrul de externe rus, Serghei Lavrov spune că serviciile de spionaj din Statele Unite ale Americii au încercat să-l recruteze în aprilie 2016 pe ‘numărul doi’ din Ambasada Rusiei la Washington, transmite EFE.

‘În aprilie anul trecut, într-o acţiune fără precedent, s-a încercat recrutarea numărului doi din ambasadă, ministrul consilier. Au mai încercat să recruteze şi un alt diplomat de-al nostru de rang înalt, căruia i-au plasat în maşină 10.000 de dolari, atunci când acesta nu era de faţă, cu o ofertă de cooperare’, a explicat Lavrov.

Vezi și Atenție! Cum poate cumpăra ORICINE un bilet pentru ceremonia de învestire a lui Trump

În prima sa conferinţă de presă anuală, şeful diplomaţiei ruse spus că în timpul preşedinţiei democratului Barack Obama, îndeosebi pe parcursul celui de-al doilea mandat al său, ‘s-a intensificat această activitate ostilă la adresa diplomaţilor’ ruşi.

Pe de altă parte, Lavrov a calificat desfăşurarea de trupe NATO în ţările baltice drept o idee proastă. Reuters notează că Rusia a acuzat în repetate rânduri că SUA şi aliaţii săi s-au implantat în Europa de Est şi ameninţă securitatea naţională a Rusiei, potrivit Agerpres.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare