sursa foto:  cotidianul.ro

Scandal-monstru! Guvernul Orban a desființat o instituție înființată de Guvernul PSD!

Scandal uriaș! Guvernul Orban a desființat o instituție înființată de Guvernul PSD, în urmă cu un an.

Este vorba despre Autoritatea Națională pentru Formarea Profesională Inițială în Sistem Dual din România.

Fostul vicepreședinte al Autorității susține că președinte Klaus Iohannis ar avea interes în desființarea acestei instituții.

Deși premierul și șeful se bat cu pumnii în piept că vor să dezvolte învățământul dual în România, ar vrea să favorizeze ONG-uri din proiectul de suflet al Președintelui ”România Educată”.

„Iohannis știe despre această autoritate de învățământ dual, premierul știe de asemenea despre această autoritate, iar Iohannis și-a dorit ca această instituție să fie închisă pentru că proiectul ”România Educată” este un proiect pe fonduri europene, iar în acest moment sunt foarte mulți bani alocați de către Comisia Europeană pentru dezvoltarea învățământului dual din România.

Noi credem că acesta este unul dintre motivele pentru care s-a vrut ca autoritatea să fie închisă, având în vedere că foarte mulți agenți din România și camerele de comerț, ambasadele au cerut ca această autoritate să nu fie închisă și să rămână independentă față de Ministerul Educației.”, a declarat Gabriel Costache, vicepreședinte Autoritatea pentru Formarea Profesională, conform Antena3.ro.

La 20 ianuarie 2020, Ludovic Orban semna deciziile privind:

  • eliberarea domnului Ion Gabriel Bratu din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritătii Nationale pentru Formare Profesională Initială în Sistem Dual din România
  • eliberarea doamnei Graziela Elena Vâjială din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autoritătii Nationale pentru Formare Profesională Initială în Sistem Dual din România
  • eliberarea domnului Gabriel Costache din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autoritătii Nationale pentru Formare Profesională Initială în Sistem Dual din România.

Vezi și

EXCLUSIV Dumitru Coarnă, despre OUG-ul dat de Guvernul Orban: ‘Vedeți aici incompetența a două Guverne: PSD și PNL’

Cutremur pe scena politică! Cine va fi viitorul președinte PSD: ‘Sprijin din partea lui Iohannis și al Sistemului’

Marele vis al lui Liviu Dragnea, dinamitat! Ludovic Orban restructurează instituția întărită de Viorica Dăncilă și îngroapă definitiv proiectul fostului lider PSD

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare