sursa foto:  click.ro

Scandal monstru în PNL! Se sparge partidul?!

Scandal uriaș în PNL după ce s-a aflat că la vârful conducerii partidului se negociază impunerea lui Dacian Cioloș la cârma liberalilor. Se pare că la pachet ar veni și tehnocrații, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru.

În partid se zvonește că strategia ar fi fost concepută în laboratoarele de la Cotroceni și are aprobarea lui Klaus Iohannis, motiv pentru care liberalii ar trebui să o accepte în mod automat. Doar că liderii din partid, dar și membrii de rând amenință cu demisii pe bandă rulantă și migrări către alte partide.

Se spune că Iohannis ar dori să formeze un nucleu care să-i asigure și un al doilea mandat, fără să-l intereseze PNL în sine, ci ideea unui partid care să-i asigure scaunul de la Cotroceni și în 2019.

Vezi și Grindeanu și Dragnea – analiza gesturilor care îi trădează

„După ce a vândut Blaga partidul, acum a venit rândul lui Iohannis să-l ofere pe tavă. Oamenii ăștia se comportă ca și cum ar fi venit cu partidul de acasă. Efectiv își bat joc de noi și de țara asta”, a spus un fost democrat liberal.

Un alt lider de partid este de părere că se dorește spargerea PNL în două: o parte să se alipească USR și o parte să rămână în aer, fără niciun pic de forță. „Se dorește eliminarea tuturor politicienilor, ca și cum ei nu ar fi tot politicieni. Vor să rămână membrii din eșaloanele 2 și 3 ca să aibă cine să alerge prin teritoriu după voturi și să vină ei cu o garnitură nouă izvorâtă din ONG-uri. Vor să vină iar cu oameni noi, care n-au muncit o zi în partid și proștii să alerge în campanie fără să primească nimic. Exact cum s-a întâmplat și acum. Au fost pe listă oameni veniți doar să candideze și atât”, a spus o sursă din apropierea PNL.

Nu știm exact ce strategie doresc să aplice cei din PNL, însă un lucru este cert: atmosfera este una extrem de tensionată în partid, iar liberalii își exprimă nemulțumirea pe toate căile posibile. În acest ritm, PNL va avea soarta PDL.

De reținut că atât Dacian Cioloș, cât și Vlad Voiculescu vin din afara partidului și cu experiență mai mult externă.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare