sursa foto:  antena3.ro

Scandal în UE după ce fostul președinte al CE s-a angajat la americani

Se cer reguli mai stricte în codul de conduită al funcționarilor europeni pe fondul unui scandal care îl implică pe fostul președinte al Comisiei Europene, portughezul Jose Manuel Barroso.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, susține că Uniunea Europeană ar trebui să își reanalizeze codul de conduită după scandalul declanșat de decizia fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de a accepta un post în cadrul băncii americane Goldman Sachs, relatează cotidianul german Die Welt.

Ar trebui sa adaptam codul de conduita pentru a clarifica ce pot face si ce nu pot face fostii presedinti ai Comisiei Europene si fostii comisari’, a declarat Schulz într-un interviu pentru Die Welt, potrivit Agerpres.

Vezi și:

Uimitor! Cât a câștigat Serena Williams din tenis până acum! Nici Halep nu stă rău

Care sunt companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi din economie în 2015?

Actualul sef al Executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, a dispus duminica deschiderea unei investigatii privind încalcarea codului de etica si nerespectarea cerintei de a da dovada de integritate de catre Barroso prin acceptarea postului din cadrul bancii americane de investitii.

Goldman Sachs l-a numit pe Barroso în functia de presedinte non-executiv al filialei sale internationale de la Londra, la doua saptamâni dupa referendumul din iunie în care britanii au votat pentru iesirea tarii lor din UE. Barroso a spus ca va oferi consiliere bancii pe problemele care apar din negocierile privind parasirea de catre Marea Britanie a blocului comunitar.

Citește și:Decizie importantă a Guvernului în privința Programului Prima Casă

Întrebat daca actualele reguli etice ale UE sunt prea slabe, Schulz a declarat pentru Die Welt: ‘Nu sunt suficient de precise. Este normal ca un fost presedinte al Comisie Europene sa îsi caute un nou post. Nimeni nu are nicio problema daca scrie carti sau preda în universitati. Însa este ciudat ca Barroso vrea sa consilieze cea mai mare banca de investitii în legatura cu dosarul Brexit‘.

Barroso l-a acuzat pe Juncker de comportament ‘discriminatoriu’ prin deschiderea investigatiei privind încalcarea codului de etica si a spus ca ancheta este ‘în contradictie’ cu tratamentul în cazul altor fosti comisari.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare