sursa foto:  playtech.ro

Scenariul exclus de premierul Nicolae Ciucă, în contextul atacurilor devastatoare ale armatei lui Putin în Ucraina

În contextul atacurilor devastatoare ale trupelor lui Vladimir Putin asupra infrastructurii energetice ucrainene, premierul Nicolae Ciucă a exclus scenariul unui blackout al României.

Șeful Guvernului a explicat că, chiar și în cazul celui mai negru scenariu, iar acest lucru se va întâmpla, România are măsuri de tip generatoare care vor asigura funcționarea pe puncte vitale la nivel național.

„Pentru România, e foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Probabilitatea de a intra într-un blackout, o pană de curent totală, e foarte, foarte mică. Chiar şi dacă s-ar întâmpla chestiunea aceasta, sunt măsuri pregătite să putem relua furnizarea cu energie electrică, într-un timp foarte scurt.

Mai avem măsuri de tip generatoare care asigură funcţionarea pe anumite puncte vitale la nivel naţional. Sunt foarte bine puse la pun măsurile în tot ceea ce ţine de domeniul energetic. De asemenea şi ISU care joacă un rol foarte important în gestionarea unei situaţii de urgenţă”, a afirmat Nicolae Ciucă, chestionat, joi seara, la RTV, dacă există pericolul pentru România să se întâmple ca în Republica Moldova în ceea ce priveşte o posibilă pana de curent generalizată, conform News.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare