sursa foto:  ilmessaggero.it

Se agită spiritele în Europa! Lituania ridică nivelul de alertă al armatei în urma ordinului de mobilizare militară din Federația Rusă

Ministrul Apărării, Arvydas Anusauskas, a anunțat că Lituania a ridicat nivelul de alertă al forţei de reacţie rapidă a armatei sale „pentru a preveni orice provocări din partea Rusiei”, după ce Moscova a anunţat o mobilizare militară parţială.

Din moment ce mobilizarea militară a Rusiei se va desfăşura şi în regiunea Kaliningrad, în vecinătatea noastră, Lituania nu poate să privească impasibilă„, a scris el pe Facebook, relatează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri o mobilizare militară parţială şi s-a angajat – într-un discurs televizat către naţiune – să utilizeze „toate mijloacele disponibile” pentru a proteja teritoriul rus, după ce patru regiuni ucrainene ocupate de forţele ruse au anunţat în urmă cu o zi organizarea unor referendumuri în vederea anexării acestor teritorii de către Rusia, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Analistul politic Bogdan Chirieac, despre anunțul lui Putin: ‘Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Vor rade totul în fața lor, militar sau civil!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare