sursa foto:  defenseromania.ro

Se apropie vremuri grele pentru Vladimir Putin și Federația Rusă! În timpul verii, SUA și Marea Britanie i-au pregătit pe soldații ucraineni pentru contraofensivă

Vin vremuri grele pentru Vladimir Putin și Federația Rusă! Trupele ucrainene, sub atenta pregătire a SUA și a Marii Britanii, au pus la o contraofensivă împotriva soldaților ruși, în ultimele luni.

David Ignatius, jurnalist și scriitor american, vorbește, într-un articol publicat în Washington Post, de faptul că pregătirea trupelor ucrainene pentru o contraofensivă în sudul Ucrainei a fost o prioritate pentru Statele Unite și Marea Britanie în ultimele luni.

Conform Ziare.com, Ignatius a punctat că forțele ucrainene de pe linia frontului au luptat cu o vitejie extraordinară în primele luni de război. Dar cadrul inițial de ofițeri și soldați era epuizat.

„Nu știu prea multe despre planificarea contraofensivei, în afară de faptul că Ucraina și aliații săi s-au concentrat asupra ei în timpul verii. Această parte despre pregătirea trupelor este importantă. Precum și livrarea de noi arme și planificarea tactică. Este greu să prinzi Rusia cu garda jos, când toată lumea știe că urmează o contraofensivă. Dar din 24 februarie, ucrainenii au folosit cu ințelepciune înșelăciunea oriunde au putut”, a spus Ignatius.

„Unul dintre avantajele pe care le are Ucraina și care îi va permite să evite această problemă atunci când va încerca să reia Hersonul sau alte regiuni este capacitatea de a duce un război de gherilă în spatele liniei frontului. În următoarele luni, cei care au devenit colaboratori cu Rusia, pregătind așa-zise referendumuri sau ajutând invadatorii în alte moduri, vor fi principalele ținte pentru ucrainenii furioși, ale căror servicii speciale se pregătesc pentru această fază a războiului de gherilă de foarte mult timp. Desigur, cu ajutorul unor instructori de la serviciile speciale ale SUA și alți aliați”, a explicat jurnalistul american.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare