sursa foto:  Facebook.com

Se complică situația pentru Federația Rusă! Franța înarmează până în dinți Ucraina: Cantități semnificative de blindate înarmate vor ajunge la forțele militare ucrainene

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a anunţat că Franţa va trimite în Ucraina cantităţi semnificative de transportoare blindate pentru forțele armate ucrainene.

Pentru a se deplasa rapid în zonele aflate sub tirul inamicului, armata are nevoie de vehicule blindate„, a subliniat ministrul francez într-un interviu apărut pe site-ul cotidianului Parisien-Aujourd’hui. Prin urmare, Franţa va „livra, în cantităţi semnificative, vehicule de transport de acest tip, care sunt înarmate„, a adăugat el, informează marţi AFP.

Sebastien Lecornu a confirmat, de asemenea, trimiterea în Ucraina a şase tunuri Caesar suplimentare, în plus faţă de cele 12 trimise deja.

Cu toate acestea, oficialul francez nu a oferit detalii despre data la care vor fi trimise aceste întăriri, anunţate de şeful statului Emmanuel Macron pe 16 iunie în timpul vizitei sale la Kiev.

Referitor la livrarea rachetelor antinavă, solicitate de Kiev pentru a „deschide breşe în această blocadă maritimă impusă de Rusia şi care privează multe ţări de livrările de cereale şi materii prime„, aceasta „face parte din dosarele aflate în studiu„, a adăugat ministrul francez, fără a furniza detalii suplimentare.

De la începutul ofensivei militare lansate de Moscova în Ucraina pe 24 februarie, Parisul a livrat Kievului tunuri Caesar, rachete antitanc Milan şi rachete antiaeriene Mistral.

La mijlocul lunii aprilie, fostul ministru al apărării Florence Parly estimase la peste o sută de milioane de euro valoarea echipamentelor militare livrate Ucrainei de Franţa, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Se încheie războiul? Antony Blinken: ‘Putin a eșuat deja în obiectivul său strategic, care a fost să pună capăt suveranității și independenței Ucrainei, să o șteargă de pe hartă și să o subjuge Rusiei’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare