sursa foto:  https://expressdebanat.ro/

Se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! ‘Mi se pare total inoportun ca din banii publici să se realizeze astfel de cheltuieli care nu au nicio justificare’

La finalul lunii martie, Bugetul.ro anunță că șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, ar urma să-l detașeze pe comisarul-șef Sorin Susanu de la CRPC Brașov la Protecția Consumatorilor Galați. Astăzi Sorin Susanu ne-a precizat că, începând de luni, 11 aprilie, va fi mutat la Galați, pentru două luni. Mai mult, el a declarat, pentru Bugetul.ro, că, în condițiile în care comisariatele ANPC au restanțe la achitarea facturilor la electricitate și primesc notificări de debranșare, i se pare „total inoportună” această mutare, care presupune o risipă de bani publici. Potrivit lui Sorin Susanu, ANPC va achita peste 30.000 de lei pentru detașarea sa și a actualului șef de la Comisariatul Regional Galați, care ar urma să fie mutat la Brașov.

Vezi și SURSE S-ar pregăti o mutare controversată la ANPC! ‘O persoană cu apartenență politică, la fel ca el’

„Nu cunosc care sunt considerentele pentru care s-a luat această decizie. Pot doar să cred că se confirmă anumite atenționări pe care le-am primit, conform cărora nu ar trebui să-l contrazic pe domnul Horia Constantinescu, pentru că voi avea repercusiuni.

În condițiile în care comisariatele din țară ale ANPC primesc notificări de debranșare, spre exemplu, de la electricitate, mi se pare total inoportun ca din banii publici să se realizeze astfel de cheltuieli care, din punctul meu de vedere, nu au nicio justificare”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

„Se plătește 250 lei/zi (230 lei cazare și 20 lei pt mancare) x 60 zile x 2 oameni, plus decontul pentru transportul dus-întors. La un prim calcul, cheltuiala ANPC este de peste 30.000 lei”, a explicat, pentru Bugetul.ro, Susanu.

Vezi și EXCLUSIV ANPC își cumpără walkie-talkie-uri de 13.500 de euro

Cum încalcă ANPC legea

La 23 martie, Bugetul.ro a făcut o solicitare către Biroul de Presă al ANPC pentru a ni se explica scopul achiziționării a 20 de stații emisie-receptie MOTOROLA TETRA MTP 3550, în schimbul sumei de 13.586,93 de euro.

Nici până astăzi ANPC nu ne-a răspuns.

Conform Articolului 7 al Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, „(1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare