sursa foto:  national.ro

Se confirmă sursele Bugetul.ro! Lovitura încasată de Călin Popescu Tăriceanu la final de mandat

În octombrie 2019, Bugetul.ro făcea public cel mai negru scenariu pentru Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care fostul premier este acuzat de luare de mită.

Sursele Bugetul.ro ne declarau, la acea vreme, că, „dacă ar apărea aspecte noi, care să impună reluarea urmăririi penale in personam” față de Tăriceanu, DNA ar putea muta din nou, fie acum, fie la finalul mandatului de parlamentar, dacă dosarul nu va fi soluționat până la momentul în care s-ar găsi probele.

Vezi și EXCLUSIV Cel mai negru scenariu pentru Tăriceanu: Ar putea fi ‘devorat’ de DNA! Undă verde din partea liberalilor

Dacă ar apărea aspecte noi, care să impună reluarea urmării penale in personam față de dânsul. Totuși, e o situație ipotetică aceasta”, ne-au transmis surse oficiale, în toamna lui 2019.

Iată că, după ce Călin Popescu Tăriceanu nu a mai prins un mandat de parlamentar, DNA-ul i-a dat azi lovitura de grație.

DNA a cerut, luni, avizul președintelui Klaus Iohannis pentru a începe urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, la data faptelor având funcția de prim ministru, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.
Prezentul dosar a fost constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii D.N.A la cererea autorităților judiciare austriece.
La data de 7 noiembrie 2018, la solicitarea D.N.A, a fost sesizat Senatul României să încuviințeze efectuarea urmăririi penale față de aceeași persoană (la acea dată având funcția de senator), pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită, iar la data de 3 iunie 2019, Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale a persoanei respective.
Ulterior, au fost efectuate acte de urmărire penală cu privire la fapte și alte persoane, între care un om de afaceri trimis în judecată (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9668).
Ca urmare a administrării unor probe suplimentare, au rezultat elemente de noutate care au conturat starea de fapt sus menționată cu referire la fostul demnitar.”, se precizează într-un comunicat de presă al DNA.

Vezi și

EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Vești proaste pentru toți românii: Din ce cauză vom scoate mai mulți bani din buzunare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare