sursa foto:  cotidianul.ro

Se dă reset Poliției Române! Marcel Vela, noul șef de Interne, începe revoluția

Noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, vrea să revoluționeze instituția.

Vela i-a rugat pe polițiștii ca, de acum înainte, să-i trateze pe cetățeni cu respect, să nu mai afișeze superioritate și aroganță.

Totodată, noul șef de Interne le-a solicitat polițiștilor rutieri să nu se mai ascunde pentru a prinde șoferi, ci să stea la vedere. Astfel, ei vor preveni contravențiile.

„Vă rog să vă gândiţi la nivel judeţean ca să optimizaţi patrulele mixte între poliţişti şi jandarmi, susţinerea posturilor de poliţie locale, suport în zona rurală, să evaluaţi toate dispozitivele de jandarmi, să le recalibraţi pentru a proteja copiii României în zona grădiniţelor, în zona şcolilor, în zona facultăţilor şi centrelor universitare. Rog structurile de poliţie, care au relaţii directe cu cetăţenii, de azi începând, să-i trateze cu respect, atunci când intră în dialog cu ei să fie civilizaţi, să le zâmbească şi să le spună oamenilor că suntem în slujba lor, să nu îi trateze cu aroganţă şi superioritate.

Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere. Oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne pentru că, aşa cum am spus, îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri, să punem pe roate o nouă abordare astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche, cu tradiţie care a făcut jertfe pentru ţară, care s-a implicat întotdeauna să salveze oamenii, să le asigure siguranţa lor, a bunurilor lor”, a declarat, joi, Marcel Vela.

Vezi și

Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

Legea Pensiilor are parte de modificări- Cine iese mai devreme la pensie

EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare