Se dau bani de la stat! Ce trebuie să facă firmele pentru a primi peste 2.000 de lei

O categorie de români ar putea să primească subvenții de la stat în valoare de 2.250 de lei pe lună, în cazul în care solicită acest lucru și îndeplinește niște condiții, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Muncii și Justiției Sociale. 

Așadar, angajatorii persoanelor cu dizabilități care solicită subvenție de la stat pentru achiziționarea de dispozitive asistive vor putea primi lunar 2.250 de lei de la autorități, timp de un an și jumătate.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, subvenția se va plăti firmelor pentru fiecare persoană cu handicap angajată și pe o perioadă de 18 luni.

Totuși, nu toate firmele care angajează persoane cu dizabilități vor putea solicita banii de la stat, ci doar cele care angajează persoane cu handicap care primesc o subvenție pentru achiziționarea de tehnologii și dispozitive asistive. Concret, vorbim despre subvenții de până la 5.000 de euro, care pot fi folosite de persoanele cu diverse dizabilități ce doresc să se angajeze pentru cumpărarea de dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, potrivit avocatnet.ro

Astfel, prin intermediul acestui sprijin, persoanele cu dizabilități vor putea cumpăra  “fotolii rulante electrice personalizate pentru persoane cu handicap locomotor, proteze inteligente pentru cei cu amputații sau aparate auditive performante pentru persoanele care au deficiențe de auz”, dar și „programe software și scannere cu ajutorul cărora computerele pot scana și citi nevăzătorilor”.

 

Citește și:

Cine e, de fapt, omul care o pune la zid pe Carmen Dan – Totul despre averea lui Cătălin Ioniță, șeful DGA

Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

ANAF lovește din nou! Cum i-a păcălit instituția pe români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare