sursa foto:  shakarasquare.com

Se ieftinesc carburanții? Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2%

Carburanții s-ar putea ieftini. Preţurile petrolului au scăzut luni cu aproximativ 2%, până la un minim al ultimelor trei săptămâni.

 

 

 

În prima zi de tranzacţionare a contractelor futures pentru petrolul Brent cu livrarea în decembrie, acestea au scăzut cu 1,42 dolari, sau cu 1,5%, la 90,78 dolari pe baril faţă de închiderea de vineri şi, de asemenea, cu aproximativ 4% faţă de nivelul de închidere de vineri al contractelor pentru noiembrie.

Acesta a fost cel mai mare declin procentual zilnic al petrolului Brent pe termen de o lună de la sfârşitul lunii mai.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,90 dolari, sau cu 2,1%, la 88,89 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă sau consemnat a treia scădere zilnică şi cele mai reduse niveluri de închidere de la jumătatea lunii septembrie.

Analiştii din domeniul energiei s-au referit la marcările de profit ale investitorilor, după ce preţurile ţiţeiului au crescut cu aproape 30% în trimestrul al treilea, până la maximele ultimelor 10 luni.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, speculatorii americani şi-au sporit poziţia netă pe contracte futures lungi şi opţiuni la Bursele de mărfuri şi Intercontinentale din New York, până la cel mai mare nivel din mai 2022, potrivit Comisiei de tranzacţionare a mărfurilor din SUA, informează news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare