sursa foto:  ziaruldepenet.ro

Se închide o fabrică din România! Angajații, concediați în trei etape

O companie din Turcia își închide fabrica din România și concediază trei sferturi din angajați, pe fondul pierderilor de anul trecut.

Turcii de la Superlit, parte a grupului Karamanci Holding, producător şi distribuitor de tuburi şi ţevi la nivel mondial, din Europa până în Africa şi din America până în Asia şi Australia, opreşte activitatea de producţie la fabrica din România, amplasată în Buzău, şi concediază o parte dintre angajaţi, argumentând operaţiunea atât prin scăderea, indicată ca dramatică, a vânzărilor interne, costurile de transport şi recuperarea foarte dificilă a creanţelor de la clienţi, cât şi prin restricţiile din pandemie şi efecte la nivel global. Decizia este ca producţia din România să fie mutată în Turcia, utilajele de la Buzău să fie vândute, iar în România să fie păstrată doar activitatea de vânzare de produse/mărfuri, scrie Profit.ro.

Procesul de concediere a angajaților se va face în trei etape: 30 de angajaţi în etapa 1, 15 angajaţi în etapa 2 şi 22 de angajaţi în etapa 3.

La Buzău, conform datelor raportate pentru anul trecut, lucrează 91 de angajaţi.

Vezi și Polițiștii dau lovitura verii! Ministerul Afacerilor Interne le majorează sporurile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare