sursa foto:  sindicatuleuropol.ro

Se întâmplă începând cu luna iulie 2021! Sunt vizați toți pensionarii Ministerului de Interne

Vești importante pentru pensionarii Ministerului Afacerilor Interne! Începând cu luna iulie, pensionarii MAI vor avea acces la forma electronică a taloanelor de plată.

Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. informează beneficiarii drepturilor de pensie aflați în evidența proprie despre următoarele aspecte:

„1. Persoanele care și-au deschis cont personal în aplicația aflată la adresa www.casapensii.mai.gov.ro/online, vor putea să aibă acces, începând cu plata drepturilor de pensie aferente lunii IULIE, la forma electronică a taloanelor de plată.

Cu această ocazie beneficiarii vor avea posibilitatea printării taloanelor de pensie, ori de câte ori au nevoie, cu ajutorul contului personal.

Menționăm faptul că acestea vor fi transmise fizic, în continuare, lunar la adresa de domiciliu potrivit prevederilor legale în vigoare.

2. Având în vedere prevederile art. 12 alin. (1) lit. c) Legii nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, ale O.M.A.I. nr. 48/2021 privind aprobarea Normelor de aplicare în Ministerul Afacerilor Interne a Legii nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, precum și în urma conferirii titlului de „Veteran din teatrele de operații“, Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. procedează la emiterea deciziilor de acordare a indemnizației prevăzute de art. 12 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 168/2020,  urmând ca în luna AUGUST a anului curent, odată cu plata drepturilor de pensie cuvenite, să fie achitate și drepturile financiare aferente perioadei 04.02.2021-31.08.2021.

 3. Pe această cale reamintim tuturor beneficiarilor aflați în evidența Casei de Pensii Sectoriale a M.A.I. despre posibilitatea creări unui cont personal accesând link-ul www.casapensii.mai.gov.ro/online”.

Informațiile la care au acces în contul personal pensionarii MAI

Informații generale:

– Număr decizie de pensie;

– Data trecerii în rezervă/retragere, încetarea raporturilor de serviciu;

– Data deschiderii drepturilor de pensie;

– Vechime cumulată din ultima decizie de pensie;

– Procent vechime valorificat, inclusiv pensie suplimentară din ultima decizie de pensie;

– Ordinul Meritul Militar din ultima decizie de pensie;

– Unitatea trecerii în rezervă/retragere, încetarea raporturilor de serviciu;

– Adresa de domiciliu;

– Adresa de corespondență;

Informații privind plata drepturilor:

– Pensia și celelalte drepturi încasate pe ultimii 3 ani;

– Modul de plată a pensiei cu variantele “cont bancar – numele băncii” sau “Poșta Română”;

– Rețineri: tipul de debit, debitul initial, plata, debitul final, numele creditorului;

– Starea la zi:

         a. În plată;

         b. Suspendat;

         c. Încetat.

Alte informații:

– Deciziile medicale, gradul și valabilitatea, unde este cazul;

– Handicap, gradul și valabilitatea, unde este cazul;

– Primitor, cu indicarea calității și termenul de valabilitate;

Ghidul pentru crearea contului se află aici.

Actualizarea informațiilor existente în contul pensionarului se efectuează lunar în ultima zi lucrătoare a lunii, pentru luna următoare, cu toate informațiile dedicate.

Vezi și

Un fost șef din Poliția Română face praf Poliția Locală: Să nu scrie Poliție pe ei, să scrie Parking!

EXCLUSIV Rechizitoriu procuror: Pentru a salva instituția, șeful Gărzii de Mediu a permis introducerea în țară a deșeurilor

Demisie din USR-PLUS! ‘Afirm în cunoștință de cauză că USR, PSD, PNL, UDMR sunt aceeași mizerie’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare