Se majorează cu 50%! Mesaj de ultimă oră al ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat, joi, majorarea cu 50% a acestui tip de indemnizație.

Este vorba despre indemnizația de creștere pentru gemeni, tripleți și multipleți.

Astăzi, prin Hotărâre de Guvern, Cabinetul Marcel Ciolacu a decis că indemnizația de creștere a copiilor pentru părinții care au gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu câte 50% pentru fiecare copil.

Anunțul făcut de Simona Bucura-Oprescu:

„Indemnizația de creștere pentru gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu 50%!

Guvernul din care fac parte vine cu o măsură corectă și așteptată pentru mamele și tații de gemeni, tripleți și multipleți.

Datorită Hotărârii de Guvern adoptată azi, indemnizația de creștere a copiilor pentru părinții care au gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu câte 50% pentru fiecare copil!

Sunt mamă și știu că nu există sentiment mai intens decât bucuria de a fi părinte, nu e bogăție mai mare! Iar când în viața unei familii apar mai mulți #copii dintr-o dată împlinirea este mare, dar și responsabilitățile sunt pe măsură!

Este firesc în cazul oricărei familii în care cresc în același timp mai mulți bebeluși să fie acordați mai mulți bani, deoarece și cheltuielile sunt mai mari.

𝙄𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙣𝙩! 𝙁𝙖𝙢𝙞𝙡𝙞𝙞𝙡𝙚 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙪 𝙜𝙚𝙢𝙚𝙣𝙞 𝙨̦𝙞 𝙢𝙪𝙡𝙩𝙞𝙥𝙡𝙚𝙩̦𝙞 𝙨̦𝙞 𝙨𝙚 𝙖𝙛𝙡𝙖̆ 𝙙𝙚𝙟𝙖 𝙞̂𝙣 𝙥𝙡𝙖𝙩𝙖̆ 𝙣𝙪 𝙩𝙧𝙚𝙗𝙪𝙞𝙚 𝙨𝙖̆ 𝙙𝙚𝙥𝙪𝙣𝙖̆ 𝙣𝙞𝙘𝙞𝙤 𝙘𝙚𝙧𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙖𝙪 𝙨𝙖̆ 𝙛𝙖𝙘𝙖̆ 𝙪𝙣 𝙣𝙤𝙪 𝙙𝙧𝙪𝙢, 𝙖𝙣𝙜𝙖𝙟𝙖𝙩̦𝙞𝙞 𝙙𝙚 𝙡𝙖 𝘼𝙉𝙋𝙄𝙎 𝙫𝙤𝙧 𝙛𝙖𝙘𝙚 𝙖𝙘𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙢𝙖𝙟𝙤𝙧𝙖̆𝙧𝙞 𝙙𝙞𝙣 𝙤𝙛𝙞𝙘𝙞𝙪. 𝙈𝙖𝙟𝙤𝙧𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙨𝙚 𝙫𝙖 𝙛𝙖𝙘𝙚 𝙘𝙝𝙞𝙖𝙧 𝙙𝙚 𝙡𝙖 𝙪𝙧𝙢𝙖̆𝙩𝙤𝙧𝙪𝙡 𝙫𝙞𝙧𝙖𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙖𝙡 𝙞𝙣𝙙𝙚𝙢𝙣𝙞𝙯𝙖𝙩̦𝙞𝙚𝙞 𝙙𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙨̦𝙩𝙚𝙧𝙚 𝙖 𝙘𝙤𝙥𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧.

𝗜̂𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁̦𝘂𝗺𝗲𝘀𝗰 𝗺𝗮𝗺𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗮𝘃𝘂𝘁 𝗶̂𝗻𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗶̂𝗻 𝗺𝗶𝗻𝗲 𝘀̦𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗺𝗶-𝗮 𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝗹𝗮𝘁 𝗳𝗮𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝗮𝘂 𝗻𝗼𝗿𝗺𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗢𝗿𝗱𝗼𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝘂𝗶 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁! 𝗠-𝗮𝗺 𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝗱𝘂𝗶𝘁 𝗰𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗶𝗲 𝗴𝗮𝘁𝗮 𝗰𝗮̂𝘁 𝗺𝗮𝗶 𝗿𝗲𝗽𝗲𝗱𝗲 𝘀̦𝗶 𝗺𝗮̆ 𝗯𝘂𝗰𝘂𝗿 𝗰𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗮𝘀𝘁𝗮̆𝘇𝗶 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗶̂𝗻 𝘃𝗶𝗴𝗼𝗮𝗿𝗲!

Vreau să le mulțumesc și colegilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, dar și din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care au făcut ca acest proiect să ofere un beneficiu mult așteptat pentru toți părinții de gemeni și multipleți”.

Comunicatul Ministerului Muncii:

Părinții de gemeni, tripleți și multipleți vor avea beneficii în plus după ce Guvernul a adoptat normele metodologice de aplicare a OUG nr. 164/2022. Mai exact, actul normativ prevede suplimentarea cu 50% a indemnizației lunare pentru copiii născuți din sarcini gemelare, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil în condițiile prevăzute de lege.

Normele metodologice adoptate clarifică și procedura în cazul cumulului de drepturi pentru copiii între 0-2 ani și copiii de la 3 la 7 ani. Mai exact, majorarea se acordă și în cazul copiilor născuți în timpul în care părinții primesc deja indemnizația pentru creșterea altui copil.

De asemenea, sunt acordate unele facilități fiscale pentru părinți prin majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obținut de părinte în perioada concediului pentru creșterea copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 de lei.

Hotărârea adoptată de Executiv asigură intrarea în vigoare a prevederilor prin care a fost transpusă în legislația națională Directiva (UE) 2019/1158/19 privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor și de abrogare a Directivei 2010/18/UE a Consiliului  și care vizează repartizarea echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între bărbați și femei, asigurarea unui echilibru între viața profesională și cea privată a acestora și creșterea posibilității ca părintele care nu a solicitat inițial concediu pentru creșterea copilului să își exercite acest drept.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare