sursa foto:  digi24.ro

Se pregătește ceva pentru Ucraina? Belarusul intenționează să mute echipamente militare și forțe de securitate pe teritoriul belarus

Secretariatul de Stat al Consiliului de Securitate belarus a transmis că pe teritoriul belarus se desfăşoară o evaluare a sistemului de stat de răspuns la actele de terorism, în acest sens având loc mutări de echipamente militare și forțe de securitate.

 

 

 

„Pe teritoriul Republicii Belarus, în perioada 7-8 decembrie, sub conducerea Secretariatului de Stat al Consiliului de Securitate al Republicii Belarus, se desfăşoară o evaluare a sistemului de stat de răspuns la actele de terorism. În această perioadă, sunt planificate deplasarea echipamentelor militare şi a personalului forţelor de securitate naţională, restricţionarea temporară a circulaţiei vehiculelor civile pe anumite drumuri publice, precum şi utilizarea armelor de imitaţie în scopuri de antrenament. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri”, a anunţat Secretariatul de Stat al Consiliului de Securitate într-un comunicat citat de BelTA.

Nu au fost date detalii cu privire la ce părţi ale ţării ar putea fi afectate.

Belarusul, aliat al Moscovei, a declarat că nu va intra în războiul din Ucraina vecină, dar preşedintele Aleksandr Lukaşenko a ordonat în trecut ca trupele sale să fie desfăşurate alături de forţele ruseşti în apropierea graniţei ucrainene, invocând ameninţări la adresa ţării din partea Kievului şi a Occidentului.

Ucraina, pe de altă parte, avertizează de luni de zile că se teme că Belarusul şi Rusia ar putea plănui o incursiune comună la graniţa de nord a ţării.

Săptămâna trecută, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a avut discuţii cu omologul său belarus, Viktor Hrenin, despre cooperarea militară bilaterală, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare