sursa foto:  bittv.info

Se pregătește extinderea listei alimentelor de bază pentru care adaosul comercial e plafonat! Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, va discuta cu premierul Ciolacu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că dorește prelungirea măsurii privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază.

Totodată, Florin Barbu a menționat că va discuta cu premierul României, Marcel Ciolacu, să prelungească această plafonare.

În plus, ministrul Agriculturii a explicat că ar vrea să extindă lista alimentelor de bază pentru care adaosul comercial este plafonat.

Barbu a precizat că ia în calcul toate produsele care în perioada sărbătorilor pascale vor fi consumate de români, inclusiv carnea de miel.

Ministrul Agriculturii: „În calitatea mea de ministru, îmi doresc continuarea plafonării alimentelor de bază”

„Vreau să vă spun un lucru foarte important: îmi doresc, în calitatea mea de ministru, pentru că acest act normativ a fost elaborat de către Ministerul Agriculturii – nimeni nu i-a dat crezare acestui act normativ, în momentul de față foarte mulți specialiști și-au dat seama că acest act normativ a produs efecte -, în calitatea mea de ministru, îmi doresc continuarea plafonării alimentelor de bază, pentru că ordonanța are un rol foarte important.

Sunt alimente de bază care sunt consumate de 50% din români și aceste alimente de bază sunt necesare pentru toate familiile cu venituri mici și medii”, a spus Florin Barbu.

„Voi avea discuții inclusiv cu premierul Marcel Ciolacu pe acest subiect și vă vom informa decizia pe care o vom lua în Guvern dacă vom prelungi această ordonanță. (…) Vom lua în calcul toate produsele care în perioada sărbătorilor pascale vor fi consumate de români”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare