sursa foto:  Facebook

Se pregătește o majorare salarială! Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, dezvăluie că dorește creșterea salariilor pentru acești angajați

Fost ministru al Muncii, Raluca Turcan, în prezent ministru al Culturii, a anunțat o posibilă majorare de salarii pentru o anumită categorie de angajați.

Raluca Turcan a declarat că domeniul cultural, domeniu pe care îl conduce din funcția de ministru, a fost cronic subfinanțat.

„Acum ajungem şi la partea sensibilă pe care am menţionat-o şi o întăresc şi cu această ocazie. Cultura în România a fost, din nefericire, cronic subfinanţată. Inclusiv bugetul Ministerului Culturii din România, raportat la Produsul Intern Brut, este mai mic decât în alte ţări, care au înţeles valoarea domeniului cultural. Această subfinanţare cronică a culturii evident că s-a răsfrânt şi asupra salariilor din domeniul cultural”, a afirmat, într-un interviu acordat Agerpres, Raluca Turcan.

Citește și Guvernul acordă un nou beneficiu! Cardurile vor fi încărcate cu sume până la 1.500 de lei

Prin noua Lege a salarizării vor fi eliminate discrepanțele „între instituţiile de spectacol şi instituţiile muzeale sau biblioteci şi să reaşezăm coeficienţi”.

În urma acestui proces, pe modelul din Educație, acolo unde s-au majorat deja salariile, debutanții vor fi stimulați să intre în domeniul cultural.

„ Şi aici, dacă vreţi, am o misiune în plus (…) să reducem inechităţile între instituţiile naţionale şi cele aflate în subordinea autorităţilor locale, să eliminăm discrepanţele între instituţiile de spectacol şi instituţiile muzeale sau biblioteci şi să reaşezăm coeficienţi, astfel încât debutanţii, şi în cultură la fel ca şi în educaţie, să fie stimulaţi să intre şi să activeze în domeniu”, a mai spus Raluca Turcan.

Se dorește o majorare salarială pentru acești angajați

Fostul ministru al Muncii a dezvăluit, în cadrul interviului menționat, că vrea să obțină o majorare salarială pentru anumiți angajați.

Este vorba despre angajații din muzee și biblioteci. În acest sens, după cum a dezvăluit, Turcan a creat o propunere de modificare a legii.

„(…)pentru că există o inechitate crasă între instituţiile din domeniul cultural şi instituţii similare, care sunt în domeniul educaţional, unde au existat deja majorări salariale, am creat o propunere de modificare a Legii, pe care am discutat-o cu ministrul Finanţelor şi inclusiv cu cancelarul prim-ministrului, astfel încât, măcar pe partea de muzee şi biblioteci, unde salariile sunt mult rămase în urmă, să încercăm o majorare a salariilor, aşa cum am reuşit şi pentru Direcţiile de Cultură”, a spus Turcan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare