sursa foto:  playtech.ro

Se solicită anularea inițiativei de modificare a Legii pensiilor militare și scoaterea acestora de pe lista pensiilor speciale: Stop atacurilor asupra militarilor în rezervă, asupra Armatei României!

În spațiul public a apărut o petiție prin care „se solicită anularea inițiativei de modificare a Legii pensiilor militare și scoaterea acestora de pe lista pensiilor speciale din PNRR”.  Petiția este intitulată „Stop atacurilor asupra militarilor în rezervă, asupra Armatei României!”.

Inițiatorii susțin că, de ani de zile, Armata României este „supusă unei campanii defăimătoare prin atacuri direcționate sistematic către personalul în rezervă, prin inocularea în mentalul colectiv ideii că personalul militar în rezervă este un fel de masă asistată social”.

Petiția îi este adresată președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cel care, după rotativa guvernamentală, ar trebui să devină viitorul premier al României.

„Către: Președintele Camerei Deputaților, domnul Ion- Marcel Ciolacu

Stop atacurilor asupra militarilor în rezervă, asupra Armatei României!

Solicităm anularea inițiativei de modificare a legii pensiilor militare și scoaterea acestora din lista pensiilor speciale din P.N.N.R.

De ani de zile Armata României este supusă unei campanii defăimătoare prin atacuri direcționate sistematic către personalul în rezervă, prin inocularea ìn mentalul colectiv al unei națiuni rătăcite ìntr-o democrație șubredă, a ideii că personalul militar în rezervă este un fel de masă asistată social.

Armata este garantul suveranității și independenței unui stat și tocmai de aceea, toate discuțiile apărute în spațiul public referitoare la condițiile de apreciere a disponibilității militarilor de a-și apăra țara, chiar cu prețul vieții, contribuie la influențarea opiniei publice care conduce la modificarea repetată a acestor condiții, ce devin din ce în ce mai defavorabile și defăimătoare, nu fac decât să destabilizeze capacitatea de apărare a țării.

În ultimii ani, din 2017, foarte mulți militari au trecut ìn rezervă, sătui de lipsa de recunoaștere și apreciere față de sacrificiile făcute pentru patrie dar și din cauza modificărilor succesive aduse legii pensiilor militare.

De asemenea, toată această imagine confuză asupra armatei, face ca instituția să nu mai fie atractivă pentru tinerii care nu-și pot proiecta un viitor în această carieră. Și mai grav este că aceștia, nu se mai identifică cu o stare care a stat la baza construirii unei Românii libere și independente, dragostea față de țară, reprezentată prin îmbrăcarea hainei militare și onorarea acesteia cu fapte și acțiuni patriotice.

De ce este important?

Este un subiect de interes național”, se arată în petiția citată.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare