sursa foto:  hotnews.ro

Se stinge scandalul din Guvern! USR-PLUS face pace cu PNL

Se stinge scandalul din Guvernul Cîțu, generat de demiterea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS ar fi cedat și urmează să facă o nouă propunere de ministru al Sănătății, informează Știripesurse.ro.

Conform sursei citate, negocierile din cadrul coaliției de guvernare, care au avut loc ieri și în cursul nopții, au ajuns la un rezultat. Potrivit surselor din coaliție, cei de la USR-PLUS vor face un pas în spate și vor ceda pentru a merge mai departe în Guvern.

Surse politice au precizat că USR-PLUS va nominaliza un nou ministru la Sănătate, mare favorită fiind Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat. Premierul Cîțu așteaptă nominalizarea și a transmis că o va accepta pe Ioana Mihăilă sau o altă nominalizare care îndeplinește criteriile de profesionalism și integritate.

De asemenea, la nivelul coaliției va fi semnat un nou Protocol de colaborare, în cadrul căruia va fi specificat faptul că primul ministru va prezenta liderilor coaliției cererea de remaniere a unui ministru. Această prevedere va fi elaborată în așa fel încât să nu încalce prevederile constituționale, dar să respecte spiritul solicitărilor venite din partea USR-PLUS.

În cadrul coaliției s-a discutat și despre Vlad Voiculescu, iar liderii USR-PLUS au făcut un pas în susținerea acordată acestuia și au recunoscut că toate acuzațiile lansate în aceste zile dăunează întregului Guvern. Astfel, Vlad Voiculescu va fi, practic, lăsat din brațe de către toți partenerii din coaliție și ”va merge pe drumul său”.

Conform surselor, în afara discuțiilor avute în cadrul coaliției, pe timpul nopții au mai fost și alte negocieri, iar dimineața s-a bătut palma asupra noilor condiții.

Vezi și EXCLUSIV ‘Epoleții’ din jurul lui Vlad Voiculescu! Conexiuni la vârful Ministerului de Interne

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare