sursa foto:  e-nergia.ro

Secretar de stat în Ministerul Energiei: România trebuie să folosească toate sursele cu emisii scăzute de carbon pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare

România trebuie să folosească toate sursele cu emisii scăzute de carbon pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare, a transmis joi secretarul de stat în Ministerul Energiei, Pavel-Casian Niţulescu.

 

 

Sursele regenerabile de energie, energia nucleară şi gazele naturale formează coloana vertebrală a tranziţiei energetice în România, susține secretarul

„Pentru a ne atinge obiectivele de decarbonizare şi pentru a menţine stabilitatea sistemului energetic naţional, este necesar să folosim toate sursele disponibile cu emisii scăzute de carbon cum ar fi gazele naturale, cu trecerea treptată la gaze regenerabile, cât şi energia nucleară. Cu siguranţă, dorinţa pentru o economie verde şi tranziţie energetică aparţine şi industriei de petrol şi gaze naturale.

În opinia noastră, gazele naturale reprezintă o alternativă viabilă, accesibilă şi matură din punct de vedere tehnologic, care poate contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră şi la un proces de tranziţie echilibrat. Prin implementarea capacităţilor energetice pe bază de gaze naturale, România nu îşi creşte dependenţa de importul de gaze naturale, beneficiind de propriile resurse”, transmite Pavel-Casian Niţulescu.

România participă la lucrările celei de-a 24-a ediţii a Congresului Mondial al Petrolului care se desfăşoară la Calgary, Canada, în perioada 17-21 septembrie, unde se discută, printre altele, despre provocările şi realităţile tranziţiei energetice, securitatea energetică şi rezilienţa în aprovizionarea cu energie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, în cadrul evenimentului sunt abordate subiecte privind gestionarea responsabilă a tranziţiei energetice, tehnologii inovative pentru energie curată, stocarea carbonului, rolul gazului natural lichefiat.

De asemenea, la eveniment se discută despre soluţii de reducere a emisiilor de carbon în industria de petrol şi gaze naturale, precum şi rolul hidrogenului în tranziţia energetică, sunt doar câteva dintre temele abordate la această nouă ediţie a Congresului Mondial al Petrolului, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare