sursa foto:  realitatea.net

Secretarul de stat, Nelu Tătaru, despre testarea tuturor cetățenilor! Când va avea loc

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, în direct la Digi24, cum se va face testarea în masă, în București, și cine vor fi primele persoane testate.

„Este un proiect prin care se urmărește testarea în marile aglomerări urbane. S-au mai primit aparate Real Time PCR și se vor aceste testări, etapizat.

Capacitatea se mărește săptămânal. Va începe de săptămâna viitoare, cu personalul medical. Se trece apoi la testarea populației, în fiecare cartier în parte. Vom testa prima dată persoanele vârstnice și cu morbidități”, a declarat Nelu Tătaru.

Declarațiile lui Tătaru vin după ce ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, care vor merge din uşă în uşă. Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea spune că a discutat tot cu profesorul Streinu-Cercel, iar în câteva zile 12 maşini ecologice vor merge ţintit la bucureştenii cu vârsta de peste 65 de ani sau cu boli cronice, pentru a-i testa.

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

Video: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare