sursa foto:  medikatv.ro

Secretarul general al ONU: ‘Orașele duc întreaga povară a crizei, multe dintre ele cu sisteme sanitare sub presiune’

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat că: ”Acum este șansa noastră de a ne reface mai bine, prin construirea unor orașe mai reziliente, mai incluzive și sustenabile.”

„Oraşele duc întreaga povară a crizei, multe dintre ele cu sisteme sanitare sub presiune, cu servicii de apă şi canalizare inadecvate şi alte provocări”, a afirmat Guterres într-un mesaj video, adăugând că această criză a „expus inegalităţi adânc înrădăcinate”.

„Acum este momentul să regândim şi să reinventăm lumea urbană… Acum este şansa noastră de a ne reface mai bine, prin construirea unor oraşe mai reziliente, mai incluzive şi sustenabile”, a invitat secretarul general al ONU.

Antonio Guterres a prezentat un rezumat succint al politicii în acest sens, în care menţionează că răspunsul la pandemia de COVID-19 este necesar pentru lupta împotriva inegalităţilor şi salvgardarea coeziunii sociale, cum ar fi garantarea unor locuinţe de urgenţă persoanelor fără adăpost.

Zonele urbane ar trebui să urmărească o redresare economică ecologică, rezilientă şi incluzivă, a spus Guterres, menţionând oraşele care au îmbunătăţit deja mobilitatea, siguranţa şi calitatea aerului prin crearea de noi benzi pentru biciclete şi zone pietonale.

„Concentrându-ne pe o transformare ecologică ridicată şi crearea de locuri noi de muncă, planurile de relansare pot orienta creşterea spre o cale rezilientă cu un nivel redus al emisiilor de dioxid de carbon”, a subliniat secretarul general al Naţiunilor Unite.

Citește și:

Trădarea anului! USR, blat cu PSD? Acuzații explozive: ‘Am încredere în mârlăniile lui Barna’

Doctorul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus aruncă-n aer sistemul medical: În DSP-uri lucrează cei mai proști dintre medici

EXCLUSIV În plină pandemie, rromii încalcă legea, iar jandarmii închid ochii!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare