sursa foto:  gorjdomino.ro

Semnal de alarmă! Apa îmbuteliată, la preț de MARMURĂ! Ce pregătesc mai-marii statului

Producătorii trag un semnal de alarmă! Conform acestora, aleșii pregătesc o adevărată lovitură. Redevența pentru apă îmbuteliată ar urma să aibă aceeași valoare precum cea a marmurei.

Aceasta ar urma să fie cea mai mare din Uniunea Europeană. Producătorii susțin că redevența pentru apă îmbuteliată va avea aceeași valoare precum cea a marmurei, calcarului sau gresiei, adică echivalentul în lei a patru euro pe metru cub.

Va fi mai mare redevență pe ape îmbuteliate din Uniunea Europeană, spun producătorii. Un proiect de lege pentru reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale ar reglementa respectiva modificare.

 Producătorii de apă de izvor nu sunt însă de acord cu această valoare și propun 0,4 euro pe metru cub. Ei susțin că „apa de consum zilnic este o necesitate vitală, și se situează pe locul al doilea în topul celor mai importante elemente de susținere a vieții după aer. Omul poate supraviețui câteva săptămâni fără mâncare, însă fără apă ar muri în numai două-trei zile. Ori nivelul prevăzut al redevențelor reprezintă o îngrădire a dreptului de a cumpăra o apă potabilă de calitate la un preț accesibil”, arată producătorii, într-un comunicat de presă al Asociaţiei Române a Dozatoarelor pentru Apă (ARDA), citat de economica.net.

Diferențe de viziune sunt și în ceea ce privește apa de masă. Statul vrea o redevență la sursă/punct de măsurare, în echivalentul în lei a patru euro pe metru cub, în timp ce propunerea producătorilor este de 0,2 euro pe metru cub. Potrivit prevederilor proiectului de act normativ, toată apa de masă, indiferent de provenienţă, va plăti redevență, scrie sursa citată.

„Referitor la preţul de comercializare specificat în proiectul de lege, companiile din industria apei vor să se țină cont de următorul aspect: preţul de comercializare ţine de secretul comercial al fiecărui producător, nu are legătură cu plata redevenței! În proiectul de lege este prevăzut faptul că prețul de comercializare reprezintă suma de bani pentru o unitate sau cantitate determinată de produs, percepută de titular pentru comercializarea produselor obţinute prin activităţile concesionate, respectiv pentru prestarea serviciilor specifice activităţii concesionată, în perioada de referinţă, fără taxa pe valoare adăugată şi toate taxele suplimentare”, se mai arată în document.

Vezi și Cristina Stamate nu are loc de veci! Cunoscutul actor care s-a oferit să-i ajute apropiații în privința înmormântării

Acuze GRAVE ale protestatarilor #Rezist! Cine ar fi TRĂDAT

De ce sunt astăzi tunurile pe Liviu Dragnea – motivul care a fost uitat

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare