sursa foto:  aktual24.ro

Semnal pentru soarta a peste 1 milion de români: Șomajul tehnic a fost o soluție de etapă

Secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, Ioana Constantin, a precizat, pe pagina de socializare, că „șomajul tehnic a fost o soluție de etapă”.

Totodată, Constantin anunță că „PMP propune ca 50% din cuantumul taxelor plătite de firme în 2019 pentru fiecare angajat să se întoarcă la angajatori cu o condiție esențială: firma să nu reducă numărul de angajați. Sunt urgente investițiile în economia locală prin care nu doar să păstrăm locuri de muncă, dar și să generăm noi locuri de muncă. Investiții în infrastructură (autostrăzi, cale ferată), investiții în agricultură (sistem de irigații, centre de colectare-depozitare, sprijinirea fermierilor), investiții în educație, sănătate și cercetare. Suplimentar, avem obligația să relansăm învățământul profesional care să pregătească personal calificat și să ofere șansa unui trai decent pentru mulți tineri”.

„Avem 350.000 de contracte de muncă încetate și alte aproape 900.000 de contracte suspendate de când a fost instalată starea de urgență. Șomajul tehnic a fost o soluție de etapă. E nevoie de facilități pentru firme și de investiții. PMP propune ca 50% din cuantumul taxelor plătite de firme în 2019 pentru fiecare angajat să se întoarcă la angajatori cu o condiție esențială: firma să nu reducă numărul de angajați.

Sunt urgente investițiile în economia locală prin care nu doar să păstrăm locuri de muncă, dar și să generăm noi locuri de muncă. Investiții în infrastructură (autostrăzi, cale ferată), investiții în agricultură (sistem de irigații, centre de colectare-depozitare, sprijinirea fermierilor), investiții în educație, sănătate și cercetare. Suplimentar, avem obligația să relansăm învățământul profesional care să pregătească personal calificat și să ofere șansa unui trai decent pentru mulți tineri.

Să nu uităm că România avea oricum un deficit estimat până la 2021 de 1 milion de angajați, dar și județe întregi cu probleme ridicate la nivelul șomajului. În același timp, contingentul de muncitori non-UE este încă foarte mare – de 30.000 de lucrători pe an din țări precum Vietnam, Sri Lanka, Nepal. Locurile de muncă sunt acum prioritatea zero. Numai prin investiții putem depăși această criză! Să fructificăm culoarul deschis de suspendarea Pactului pentru Stabilitate și să ducem banii în investiții.”, a scris, pe Facebook, Ioana Constantin.

Vezi și

Schimbare fără precedent în sistemul de Educație! Guvernul transformă, pe timp de stare de alertă, elevii și părinții în profesori

EXCLUSIV Lovitură pentru cei care protestează împotriva Guvernului Orban! Mutarea în forță pe care o pregătește Jandarmeria

Scandalul de proporții care zguduie Poliția Română din temelii! Apel către Traian Berbeceanu și Marcel Vela

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare