sursa foto:  Digi24

Senatorul Daniel Zamfir, despre majorarea indemnizațiilor demnitarilor: ‘A fost o eroare. Subiectul va fi închis și PSD nu va susține în Camera Deputaților această modificare legislativă’

Senatorul PSD Daniel Zamfir, a explicat ce se va întâmpla mai departe cu salariile demnitarilor, după ce în Senat s-a votat, miercuri, majorarea acestora. Social-democratul a susținut că votul dat, inclusiv de senatorii PSD, „a fost eroare” care va fi corectată la votul din Camera Deputaților.  Zamfir a ținut, astfel, să sublinieze că „parlamentarilor nu li se va crește indemnizația”.

„A fost o eroare, asta e clar. Legea prevedea ca mai multe instituții publice să intre în această anexă, cu noua grilă de salarizare. Pentru parlamentari, așa cum a spus și Sorin Grindeanu, nu se cuvenea în acest moment să se facă această corecție financiară. Cred, din punctul meu de vedere, că subiectul va fi închis și Partidul Social Democrat nu va susține în Camera Deputaților această modificare legislativă, ca atare parlamentarilor nu li se va crește indemnizația”, a declarat Daniel Zamfir, la Puterea Știrilor.

Senatorul social-democrat a explicat și de ce majorarea salariilor ar trebui să aibă loc, însă, în cazul edililor. Potrivit lui Daniel Zamfir, sunt foarte mulți primari în România care, după 3-4 mandate au o pensie de 1.700 de lei, 1.800 de lei. „Și primarii trebuie să aibă salarii decente”, este de părere Daniel Zamfir.

„În situația aleșilor locali există acea valoare a indemnizației care trebuia demult actualizată și nu s-a făcu acest lucru. E o întreagă dezbatere publică, mai mult într-un mod populist, în legătură cu salariile primarilor. Lucrurile nu stau chiar așa, că văd – mai ales din partea celor de la USR – un atac furibund la adresa indemnizațiilor primarilor. Aici trebuie avut în vedere faptul că primarii au o sumedenie de incompatibilități. Practic, nu au voie să facă nimic în afara mandatului de primar. Gândiți-vă că sunt și alte categorii de funcționari publici, cum sunt judecătorii și nu numai ei – care neavând posibilitatea de a avea și o altă sursă financiară, au niște salarii foarte crescute, uriașe.

Dacă chiar vrem să așezăm lucrurile și în administrația publică locală, să existe până la urmă un interes public, nu doar acela de ajunge primar că te mai descurci tu pe la o autorizație, prin alte părți. Mi se pare că și primarii trebuie să aibă salarii decente. S-a vorbit foarte puțin de acest lucru, dar să știți că sunt foarte mulți primari în România care, după 3-4 mandate au o pensie de 1.700 de lei, 1.800 de lei. Nu cred că este o pensie decentă pentru o persoană care a îndeplinit de-a lungul timpul o astfel de demnitate”, a susținut Daniel Zamfir, conform psnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare