Simulare Evaluarea Națională

UPDATE | Simulare Evaluarea Națională 2024. Subiectele pentru elevii de clasa a VIII-a, proba Limba și Literatura Română | GALERIE FOTO

Pe data de 5 februarie 2024, elevii din România au simulare la Evaluarea Națională 2024. Probele încep la ora 09:00, iar accesul în săli se face la ora 08:00. Școlarii au la dispoziție două ore să rezolve subiectele pentru prima probă, de la Limba și Literatura Română. 

Zi plină de emoție pentru mii de elevi din țară! Potrivit datelor transmise de către ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis faptul că peste 24.000 de profesori asistenți se vor implica pentru proba de Limba și Literatura Română și aproape 6.000 de asistenți. În peste 3.700 de centre de examen, subiectele au ajuns deja.

Modificare la simulare. Evaluarea Națională 2024 va fi corectată digital

Ministrul Educației a transmis faptul că evaluarea subiectelor de la simularea de la Evaluarea Națională 2024 va fi făcută digital. Spre deosebire de anii anteriori, lucrările elevilor vor fi scanate și secretizate automat. Ligia Deca a anunțat că modificarea nu va afecta nici subiectele, nici baremul de corectare. Este doar un pas esențial spre progres.

Ministrul Educației, Ligia Deca / Sursă foto: Facebook

„Evaluarea digitalizată nu influențează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor – sunt cele cu care ei sunt deja familiarizați. Singura diferență pentru elevi este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenți prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezența elevilor.

Anunțam, astă-vară, că vom generaliza evaluarea digitalizată.
Știu că schimbarea poate fi privită cu reticență, însă pilotarea evaluării digitalizate doi ani consecutivi, apoi extinderea ei la bacalaureatul din toamna anului trecut pentru toți candidații ne-au arătat că această schimbare înseamnă, în mod evident, un progres – unul de care avem nevoie”, a transmis ministrul, pe data de 3 februarie, despre simularea pentru Evaluarea Națională 2024.

Schimbare radicală pentru admiterea la liceu!

Spre deosebire de toți ceilalți anii, din anul școlar 2024, media de admitere la liceu se va calcula fără a mai ține cont de rezultatele obținute în gimnaziu, respectiv clasa a V-a – clasa a VIII-a. Astfel, elevii se vor baza doar pe notele pe care le vor primi la cele două probe: Limba și Literatura Română și Matematică.

„Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”, se arată într-o ordonanță a Ministerului Educației.

Notele obținute la simularea pentru Evaluarea Națională 2024 nu vor fi luate în calcul pentru admiterea la liceu, având doar rolul de a antrena elevii.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Educației, Ligia Deca, anunț important pentru elevi! Decizie în privința examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare