sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă?

Sindicaliștii din Poliția Română îl desființează pe șeful Guvernului, Florin Vasile Cîțu.

Emil Pășcuț, de la Sindicatul Diamantul, se întreabă cu ce se deosebește Florin Cîțu de Viorica Dăncilă, fost premier PSD.

În legătură greva de la metrou, Pășcuț susține că premierul a ieșit la declarații fără să-și facă lecțiile.

„Despre ignoranta grava a prostului ajuns prim-ministru!

De cand este prim ministru, Catu a mai dat semne de infantilism, ingrijoratoare atunci cand provin de la unul ajuns in fruntea Guvernului Romaniei.

Un astfel de semn a fost tentativa santajista de a se razbuna pe sindicatele care protestau in ianuarie, prin eliminarea obligatiei angajatorului de a retine cotizatia sindicala, la cererea sindicatului si cu acordul membrului de sindicat.

Azi, infantilismul premierului s-a manifestat din nou, in legatura cu greva de la metrou.

Trecand peste aspectul privind cauza morala sau imorala a grevei de la metrou, premierul, desi e in varful unui guvern, teoretic doldora de experti, nu are habar cum se gestioneaza o greva. Ii cere public lui Bode, ministrul Internelor sa ia masuri.

Ce masuri poate sa ia Bode? Sa trimita jandarmii sa-i ia pe aia la bataie?

O lectura rapida a legii 62 din 2011 a dialogului social te duce rapid la procedura simpla de solutionare a unei greve ilegale si la modalitatea de recuperare a pagubelor.

Astfel, potrivit 198-201 din lege, angajatorul, daca apreciaza ca greva a fost declarata sau se deruleaza cu nerespectarea legii, se poate adresa tribunalului cu o cerere prin care se solicita instantei, incetarea grevei. In cazul in care dispune incetarea grevei ca fiind ilegala, instanta, la cererea celor interesati, poate obliga organizatorii grevei si angajatii participanti la plata despagubirilor.

Deci legea, de care analfabetii din guvern, cu Catu in frunte, nu au habar, prevede un mecanism simplu de solutionare a grevelor ilegale.

Ok. Sa zicem ca ai de-a face cu niste mafioti profitori la metrou ( care nu prea se deosebesc de altfel, de mafiotii ajunsi in politica). Insa in loc sa utilizeze legea, Catu ii cere, cu atitudine de zapciu corporatist, inginerului Bode sa ia masuri. Nu e ok sa vezi un prim ministru care nu stie cum sa procedeze legal, la solutionarea unui probleme.
De aia nu ne mai facem bine. Am inlocuit niste prosti la guvernare, cu alti prosti.

Cu ce se deosebeste Catu de Dancila, daca iese la declaratii publice fara sa aiba habar de materia respectiva?

Tot pentru motivul asta, al prelungirii incompetentei sub flamuri politice noi, nu trebuie sa avem nicio o asteptare de reforma, de la inginerul pus in fruntea MAI. Nu a fost pus sa reformeze, ci sa mentina ceea ce este si sa sara in cap daca i se ordona.
Emil Pascut

PS: Nu exclud nici posibilitatea ca de fapt Catu sa fie in complicitate cu „mafiotii” de la metrou. Daca eviti sa aplici procedura legala si in schimbi ii ceri lui Bode sa ia masuri ( inutile si abuzive, neprevazute de lege), inseamna ca ii favorizezi pe aia la metrou. Lucrezi in favoarea lor. Ii ajuti sa nu raspunda legal, sa nu plateasca despagubiri pentru pagubele banesti provocate angajatorului de greva ilegala ( daca stabileste instanta ca e ilegala)”, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului „Diamantul”.

Vezi și

Document! A fost zburat din funcție! Sursele Bugetul.ro, confirmate după o săptămână!

Vești importante! Toți acești salariați vor avea parte de sporuri, dacă lucrează de Paște

Ce se întâmplă cu românii care merg la muncă în străinătate. Raluca Turcan: ‘Legea va institui o colaborare mult mai strânsă între agențiile de plasare a forței de muncă și Inspecția Muncii’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare