sursa foto:  npr.org

Situație alarmantă! Cazurile de coronavirus din Europa au revenit la nivelul lunii martie

Potrivit șefei Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), infecțiile cu COVID-19 din Europa au revenit la nivelurile observate în martie, când s-a înregistrat vârful pandemiei.

 

„Virusul nu a dormit în timpul verii. Nu a avut nevoie de concediu”, a declarat Andrea Ammon în timpul unei audieri în Parlamentul European.

Ea a spus că datele din această săptămână au arătat că în întreaga Europă au existat 46 de cazuri la 100.000 de persoane. „Suntem aproape de cifrele pe care le-am văzut în martie”, a spus Ammon.

Infecţiile din martie în Europa au început să crească constant la aproximativ 40 de cazuri la 100.000 de oameni la sfârşitul lunii, conform datelor ECDC, şi au continuat să crească până la aproximativ 70 la 100.000 până la sfârşitul lunii aprilie.

Creşterea actuală a numărului de cazuri este determinată, în parte, şi de numărul mai mare de teste efectuate.

Noile cazuri apar, de asemenea, la persoanele mai tinere, a spus Ammon, însă boala este mai gravă pentru persoanele în vârstă.

Datele, care se referă la cele 27 de ţări ale UE, precum şi la Marea Britanie, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, au variat foarte mult de la o ţară la alta, de la 2 la 176 la 100.000 de persoane, a spus Ammon.

Aceasta a adăugat că redeschiderea şcolilor în septembrie nu prezintă neapărat riscuri mai mari de transmitere a bolii, deoarece ţările din Europa care le-au redeschis deja în primăvară nu au înregistrat o creştere a cazurilor. Dar a precizat că este esenţială introducerea mai multor măsuri de siguranţă, inclusiv distanţarea socială şi spălarea frecventă a mâinilor.

Citește și:

Clanurile interlope și Poliția sau războiul pe care oamenii legii l-au pierdut. Cine sunt șefii din poliție care și-au pierdut funcțiile

Totul despre noul șef al Poliției Române! Și-a început activitatea la jandarmi – Legătura cu Bogdan Despescu

EXCLUSIV DNA a intrat pe fir, după ancheta Bugetul.ro! Șef din Poliția Capitalei, direct vizat!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare