sursa foto:   AP Photo

Situație dramatică: Bolnavii mor între spitale, în timp ce se așteaptă de patru luni finalizarea unui spital modular cu paturi ATI

Spitalul modular dotat cu paturi ATI şi laborator propriu trebuia să fie ridicat deja în curtea Spitalului Judeţean din Braşov, după ce Fundaţia Hera şi Dăruieşte viaţă au oferit gratuit proiectul de construcţie încă din luna aprilie.

 

Spitalul modular format din 56 de containere ar trebui să pună la dispoziţia pacienţilor 27 de paturi ATI, să fie dotat cu laborator, staţie de sterilizare şi zone de decontaminare.

Asociaţiile Hera şi Dăruieşte viaţă au oferit proiectul architectural pentru construcţie, iar autorizaţia a fost eliberată de Primăria Brașov tot atunci.

 

Ridicarea dura două luni şi deja acest spital trebuia să fie finalizat.

 

În 29 iulie, în curtea Spitalului Judeţean Braşov găsim doar câteva containere aşezate, iar conducerea spitalului lucrează încă la un comunicat de presă.

Pe perioada pandemiei, în ţară a fost ridicat spitalul modular de la Elias, Bucureşti, de Asociaţia Dăruieşte viaţă, în vreme ce autorităţilor le-a rămas doar să îl doteze cu ventilatoare. Abia după o lună de la finalizarea spitalului modular au reuşit să le aducă şi să primească şi cazuri mai grave.

„Construcţia trebuia începută la 20 mai în condiţiile în care licitaţia a fost încheiată în data de 13 mai şi trebuia terminată în 20 iulie. Sunt din ce în ce mai mulţi pacienţi gravi care nu au loc la ATI şi e evident că ne afectează. Dacă era un moment în care trebuia să avem spitalul ăsta, ăsta era momentul. Sunt pacienţi care sunt transportaţi dintr-un spital în altul şi nu au putut să supravieţuiască pe parcurs”, explică vicepreşedintele fundaţiei HERA, Vicepreşedinte fundaţia HERA.

În ţară sunt 1.356 de paturi ATI dedicate pacienţilor cu Covid 19.

Citește și:

Analiză dură: Clasarea din Dosarul 10 August este o invitație la explozie socială. Cine ar fi avut interesul?

EXCLUSIV Lovitură pentru polițistul-bătăuș! A fost condamnat la închisoare! Decizia nu este definitivă

Legea a fost promulgată! Apar noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare