sursa foto:  101businessinsights.info

Situație fără precedent în România: Primarul s-a crucit când a realizat ce salariu uluitor a primit o fostă secretară

Situație fără precedent într-o primărie din România. Actualul primar a scos la iveală adevărate anomalii pe care nici el nu și le poate explica. Se pare că fostul primar, viceprimarul, secretara și un polițist local ar fi adus un prejudiciu de 330 000 de lei, după ce au încasat ilegal foarte mulți bani.

Zenoviu Bontea, primarul actual al comunei Păulești, jud. Satu Mare, s-a crucit când a văzut sumele ameţitoare remunerate ilegal, semnalate de controlul Curţii de Conturi.

Porivit Digi24, o fostă secretară a primăriei primea lunar salariul de 23 000 de lei.

„Este de-a dreptul o anomalie pe care eu, sincer vă spun, nu pot să mi-o explic. Astfel de anomalii au mai fost și în alte luni, spre exemplu s-a ajuns într-o altă lună la 23 de mii de lei net.”, a declarat acesta.

Se pare că secretara ar fi încasat, nejustificat, peste 230 de mii de lei. Jumătate din bani proveneau din sporuri, indemnizații de conducere,iar cealaltă jumătate…din alte surse.

Spre exemplu, în februarie 2016, secretara comunei Păulești, doamna Sava Eva, a încasat 19.000lei.”, a mai adăugat primarul.

Fosta secretară se apără și susține că acei bani i-a primit pentru un proiect: „Dacă se verifică actele atunci trebuie să reiasă că eu, pe lângă salariu, am primit retroactiv bani pentru proiect. Atât comentez, nimic altceva.”

Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, jud. Satu Mare: „A susținut că ar fi luat sporuri pentru administrarea fondurilor europene, dar pentru aceasta trebuia să aibă niște ștate, niste pontaje, așa zice legea, ori acelea nu există.”

De asemenea, fostul primar, viceprimarul, dar şi un fost poliţist local, fiul contabilei primăriei de la acea vreme, au ușurat comuna de peste 100 000 de lei.

Iosif Nagy, fostul primar al comunei Păulești, jud. Satu Mare: „Trebuie luată contabila, trebuie întrebat cum a fost pontat, trebuie întrebat cum a fost socotit, secretara, contabila și ei știu mai bine. Eu în 2015-2016 am fost internat de vreo 6-7 ori la spital și am și cam lipsit.”

Vezi și Toți șoferii sunt vizați! Când trebuie să vă echipați cu anvelopele de iarnă și ce amenzi riscați dacă nu respectați legislația europeană

Laudă SPLIT TVA, dar nu o adoptă: Cine sunt membrii Guvernului care își protejează firmele de acest sistem

Telekom „AMENINȚĂ” Vodafone și Orange! Mutarea prin care vrea să dea lovitura

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.