sursa foto:  net

Șocant! Florin Cîțu a fost luat prin surprindere

Ministrul de Finanțe a explicat că, deficitul bugetar pe anul 2019 a fost de 4,6% din PIB, in crestere cu 0,2 puncte procentuale fata de tinta de 4,4% stabilita prin ultima rectificare bugetara.

„Au apărut două surprize neplăcute. A trebuit să plătim datoria către frații Micula, a existat o decizie judecătorească, suma trebuia plătită. Iar cealaltă surpriză neplăcută, în buget au fost incluse veniturile de la companii de stat din dividende, dar 1,3 miliarde de lei nu au fost încasați. Sunt câteva companii cu neclarități, vom efectua controale”, a spus Cîțu.

Întrebat despre ce companii este vorba, ministrul de Finanțe a spus „Hidroelectrica, cred, vom verifică”.

Totodată, Florin Cîțu. a precizat că în luna decembrie au mai existat și cheltuieli suplimentare de 1,3 miliarde de lei, reprezentând cheltuieli de capital și de funcționare la unitățile administrativ-teritoriale.

Ministrul de Finanțe a subliniat și că, în lunile noiembrie și decembrie, după ce a preluat guvernarea, noul Executiv a fost nevoit să plătească facturi neplătite de ani de zile.

„Am vrut să fim un partener corect, că stat, și să plătim facturile restante în noiembrie și decembrie. Nu poți cere, că stat, corectitudine din partea companiilor private, dacă tu nu-ți plăteșți datoriile”, a precizat Cîțu.

Ministrul de Finanțe a subliniat că, în lunile noiembrie și decembrie, după ce a preluat guvernarea, noul Executiv a fost nevoit să plătească facturi neplătite de ani de zile.

Florin Cîțu. a acuzat guvernele PSD că în anii anteriori reduceau artificial deficitul bugetar prin amânarea plăților restante, mai ales la finaul anului.

„Am vrut să fim un partener corect, că stat, și să plătim facturile restante în noiembrie și decembrie. Nu poți cere, că stat, corectitudine din partea companiilor private, dacă tu nu-ți plăteșți datoriile. Au fost facturi acumulate ani de zile și în noiembrie și decembrie am plătit facturile. Am salvat situația pe ultima sută de metri. Până acum nu se plăteau facturi și se reducea artificial deficitul bugetar”, a precizat Cîțu. informează ziare.

Vezi și:Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare