Un nou scandal cutremură Serviciul de Pază și Protecție! Deși nu este demnitar român, Kovesi ar avea șofer SPP

Accidentul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, scoate la iveală un amănunt incendiar din interiorul Serviciului de Pază și Protecție.

Șoferii cu experiență ar fi obligați să părăsească sistemul, în vreme ce în locul lor ar fi angajați persoane cu pile. Totodată, Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, în prezentă șefă a Parchetului European, ar beneficia, la Luxemburg, de un șofer SPP, informează Național.

Asta în condițiile în care Kovesi este procuror al Parchetului European, nu un demnitar al Statului Român.

„Astfel că servilismul lui Pahonțu nu trebuie să mai mire pe cineva nici în cazul de azi, în care dezvăluim că Laura Codruța Kovesi are pus la dispzoiție, la Luxemburg, un șofer angajat al Serviciului de Protecție și Pază! Cu toate că este procuror generala al Parchetului European, ci nu demnitar al statului român! La fel ca și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, căruia Pahonțu i-a satisfăcut ”hatârul” de a îl avea aghiotant pe ofițerul SPP, Dragoș Dumitru, nimeni altul decât fiul unui important general SIE! Dar la un moment dat tot va trebui să explice și conducerea SPP care este temeiul legal prin care aceste cadre sunt trimise ”pe persoană fizică” în misiuni externe, unele extrem de bine plătite, pentru a fi la dispoziția unor înalți funcționari ai organismelor internaționale, ci nu ai statului român!

Dar mai ales de ce de exemplu lui Kovesi i-a fost detașat în Luxemburg un șofer cadru al SPP fără organizarea unui minim concurs… Cu toate că în ciuda ”sporurilor” și ”diurnelor” aferente, nici viața acestuia nu este chiar atât de ușoară acolo… Mai ales că, asemenea altor funcționari europeni, se pare că îngrozită de prețurile exorbitante din Luxemburg, acolo unde își are biroul în Turnul B al ansamblului administrativ Kirchberg și Laura Codruța Kovesi preferă să își facă grosul cumpărăturilor personale în alte țări învecinate, unde sunt mult mai ieftine… Asta deși venitul Codruței Kovesi s-a triplat după preluarea conducerii EPPO…”, scrie sursa citată.

Vezi și

Foamea de funcții! USR ia politicieni PSD și ALDE! Traseismul e în floare la ‘salvatorii’ României

Revoltător! Adevărata miză a terenului din zona Complexului Expozițional Romexpo. Un nume greu vrea să dea lovitura

Cum riscă România să devină un adevărat focar de COVID. Unde a eșuat Guvernul Orban

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare