sursa foto:  facebook

Sondajul Sociopol uimește! Iohannis detronat la capitolul încredere! Ce lider politic i-a luat fața

Se apropie cu pași repezi alegerile pentru președinția României și așa cum era de așteptat au început să apară și sondajele. Ultimul apărut pe piață este cel al Sociopol care vine cu o serie de surprize. Faptul că Raed Arafat, fondatorul SMURD și actual secretar de stat în MAI rămâne pe locul 1 ca nivel de încredere era oarecum așteptat pentru că acesta se află pe această poziție de ani buni. El este, însă în scădere de la 62% în martie la 58 de procente în prezent.

Premierul Viorica Dăncilă și-a început mandatul cu un capital de încredere mult mai mic comparativ cu predecesorii săi – 15%, față de cele 50 de procente ale lui Victor Ponta. Sorin Grindeanu a depășit, la rândul său, 40 la sută, la începutul mandatului de prim-ministru, iar Mihai Tudose a variat în jurul pragului de 20 de procente.

De la începutul anului, premierul Dăncilă cunoaște o evoluție relativ constantă, în jur de 15%, dar este depășită de patru dintre miniștri săi: Teodor Meleșcanu (Externe) – 18%, Olguța Vasilescu (Muncă) și Petre Daea (Agricultură)cu câte 17 procente și Tudorel Toader (Justiție), cu 16%, față de cele doar 14 procente ale șefei de cabinet.

Vezi și EXCLUSIV! Se solicită demiterea concurentului de la „Chefi la cuțite”! Unde ar fi lucrat, de fapt, Miklos Tolnai

Restul liderilor politici principali sunt fie în jur de 20%, chiar în jur de 10% sau sub. Tăriceanu (ALDE) are 20% (revenire), Cioloș (Ro+) – 15% (erodare), Ponta (Pro România) – 11% (erodare), Băsescu (PMP) – 10% (erodare), Dragnea (PSD) – 9% (erodare), Orban (PNL) – 9% (erodare).

Surpriză uriașă este la președintele Klaus Iohannis care este în cădere liberă. El este depășit, pentru prima oară, de primarul Capitalei, Gabriela Firea, cu 31 de procente, față de doar 26%, cât are șeful statului. În ianuarie, poziția celor doi era inversată, Iohannis având 29 la sută și Firea 28%.

 

Sondajul a fost realizat în perioada 26 martie – 13 aprilie 2018, pe 1,006 cazuri, cu o marjă de eroare de +/- 3.2%, prin metoda CATI.

Vezi și EXCLUSIV! Reacția pe care a avut-o „militarul erou” de la „Chefi la cuțite”, după ce MApN l-a demascat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare