sursa foto:  stiripesurse.ro

Sorin Cîmpeanu, mesaj ferm: ‘Este nevoie de educație sexuală în școli. Se poate realiza cu înțelepciune și cunoscând realitățile’

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că susține introducerea educației sexuale în programa școlară.

 

„Se poate realiza cu înțelepciune și cunoscând realitățile. O învățătoare din Sibiu mi-a spus cum se întâmplă lucrurile în acel mediu. Mai toți elevii pe care-i are, dorm în aceeași cameră cu toți frații și părinții, unde se întâmplă toate lucrurile. Acolo avem acele mame extrem de tinere. E o lipsă de educație sexuală în rândul părinților și copiilor (…) E nevoie de educație sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Ministrul Sorin Cîmpeanu, sceptic cu privire la eficiența opționalului de educație sanitară

De asemenea, ministrul PNL a amintit că în scoli există deja o disciplină care abordează anumite subiecte care „interferează” cu educația sexuală, prezentate în cadrul opționalului de educație sanitară. Potrivit ministrului, interesul pentru această materie este destul de scăzut.

„Programa pentru educație sanitară are toate lucrurile necesare. Când am ajuns la clasa a 11-a, am zis ‘wow, are totul!’. Dar este doar disciplină opțională, care nu sunt sigur că se face în toate școlile, de către profesori care să aibă abilitatea de a explica (…) Este nevoie și de educație parentală”, a mai transmis Cîmpeanu, conform b1.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare