sursa foto:  Getty Images

Sporuri pentru condiții periculoase de muncă încasate de funcționarii publici și personalul contractual din Ministerul Educației: Un îngrijitor ia spor de 300 de lei, un director primește spor de 2.400 de lei!

Funcționarii publici și personalul contractul din Ministerul Educației încasează sporuri pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă. Cel mai mare spor pentru condiții periculoase de muncă este primit de un director, anume 2.417 lei, conform documentelor consultate de Bugetul.ro.

În luna martie, secretarul general al Ministerului Educației a beneficiat de un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă în valoare de 2.077 de lei, potrivit documentelor pe care vi le prezentăm astăzi.

Sporurile pentru condiții periculoase acordate de Ministerul Educației funcționarilor publici și personalului contractual pornesc de la 286 de lei și ajung la 2.417 lei.

Cel mai mare spor de periculozitate este încasat de un director din Ministerul Educației: 2.417 lei

Un îngrijitor, gradația 3, primește un spor de 286 de lei, în vreme ce un alt îngrijitor, cu gradația 5, încasează un spor pentru condiții periculoase de 300 de lei.

Șoferii de la Ministerul Educației iau sporuri pentru condiții vătămătoare cuprinse între 390 și 410 de lei, ajungând la drepturi salariale brute cuprinse între 5.234 și 5.500 de lei.

Secretarul general al ministerului are un salariu brut de 15.539 de lei, la care se adaugă sporul de periculozitate, în valoare de 2.077 de lei. Astfel, în martie, secretarul general a avut un venit brut de 17.616, se arată în documentele consultate de Bugetul.ro.

Secretarul general-adjunct a avut un salariu brut de 9.211 lei. Cu un spor de periculozitate de 1.411 lei, secretarul general adjunct a avut venituri brute de 20.622 de lei, se precizează în documentele consultate de Bugetul.ro.

Directorii din Ministerul Educației au încasat sporuri pentru condiții periculoase de muncă ce pornesc de la 1.259 de lei și ajung la 2.417 lei.

Veniturile brute încasate, în luna martie, de funcționarii publici și personalul contractual din Ministerul Educației

Sporuri de periculozitate în întreg sistemul bugetar

Luni, 29 mai, v-am dezvăluit că funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) primesc sporuri pentru muncă în condiții periculoase sau vătămătoare. Aceste sporuri pornesc de la 361 de lei și ajung la 2.077 de lei. Marți, 30 mai, am scris că la ANSVSA se dau sporuri pentru condiții de muncă de peste 4.000 de lei. Miercuri, 31 mai, v-am prezentat ce sporuri „condiții de muncă vătămătoare” primesc funcționarii publici din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. La ANPC, chiar și secretarul-dactilograf primește spor pentru condiții de muncă vătămătoare.

Mai mult, potrivit documentelor pe care vi le-a prezentat Bugetul.ro joi, 1 iunie, funcționarii publici și personalul contractual din Aparatul de lucru al Guvernului încasează sporuri pentru condiții de muncă vătămătoare, cuprinse între 433 de lei și 2.417 lei – sume brute.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare