sursa foto:  diymarketers.com

Statul caută manageri privați pentru 145 de companii! CEC Banck, Loteria, RA-APPS…

A sosit momentul ca statul român să dea start selectării de manageri privați la 145 de companii pe care încă le mai are în potrofoliu.

Printre cele mai importante sunt CEC Bank, EximBank, EximAsig, Fondul de Garantare a Creditelor, Fondul de Contragarantare, dar şi RA-APPS, Loteria Română, CNADNR, Radiocom, Romarm şi filialele sale şi Romsilva cu subsidiarele sale, potrivit unui document al Ministerului Finanţelor obţinut la solicitarea Adevărul“.

Vezi și Anunțul specialiștilor IT: România ar putea deveni prima țară din lume

Autorităţile şi instituţiile care deţin companiile respective, de la ministere până la consilii locale, sunt obligate să demareze procesul de selecţie a administratorilor în termen de 50 de zile la intrarea în vigoare a normelor metodologice de aplicare ale ordonanţei 109/2011.

Aceasta reglementează introducerea managerilor privaţi la companiile de stat, iar Guvernul a aprobat miercurea trecută normele sale de aplicare. Acestea stabilesc, la rândul lor, criteriile de selecţie şi de întocmire a listei scurte de până la cinci candidaţi pentru fiecare post de administrator, a clasamentului acestora, precum şi a procedurii privind numirile finale, indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari, scrie Adevărul.

Vezi și Alarmă! Cât de mult va scădea populația României în 30 de ani! Vor mai fi bani de pensii?

Vezi întreaga listă AICI

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare