sursa foto:  facebook

Stelian Ion sare în apărarea lui Cristi Dănileț: Derapajul CSM este foarte grav!

Deputatul USR Stelian Ion îi ia apărarea judecătorului Cristi Dănileț după ce acesta a fost exclus a doua oară din magistratură de Consiliul Superior al Magistraturii. Printr-o postare pe facebook, deputatul transmite că derapajul CSM este foarte grav.

 

 

„Judecătorul Cristi Danileț a fost astăzi sancționat din nou de CSM, într-o nouă acțiune disciplinară, cu excluderea din magistratură, pe motiv că ar face parte dintr-o „formațiune politică”.

De fapt, nici de data asta, judecătorul Danileț nu a avut basca potrivită: apără independența magistraților, apără supremația dreptului european, este împotriva plagiatorilor din justiție și a legilor care permit hărțuirea magistraților.

Judecătorul nu face parte din niciun partid politic, ci doar din organizații neguvernamentale (ONG), dar pentru majoritatea din CSM acestea sunt „formațiuni politice”.

Vezi și O nouă decizie de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Dănileț! Acuzații de implicare în politică

Derapajul CSM este foarte grav. De-a lungul timpului, CSM a fost încurajat, tacit sau printr-o atitudine de non-combat, și de ministrul Cătălin Predoiu, care a pactizat cu echipa antireformistă din CSM, a tăcut când magistrații care au protestat față de legile lui Dragnea și OUG 13 au fost pe rând luați în vizor de Inspecția Judiciară și care este mai mult preocupat de cum să-și păstreze funcția.

Cătălin Predoiu, care și-a clădit cariera politică pe cărămizile Elenei Udrea, este membru de drept al CSM și sub ochii lui se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva magistraților curajoși”, a transmis Stelian Ion pe facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare