stiripesurse

sursa foto:  stiripesurse.ro

STUDIU. Știripesurse.ro, printre cele mai citite publicații online! Cum arată top 10

Vineri, la Palatul Facultății de Drept, Observatorul European de Jurnalism (EJO) și Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJSC) au făcut publice rezultatele studiului Digital News Report, pentru România, coordonat de Reuters Institute de la Universitatea Oxford și care analizează consumul de media şi prezintă tendinţele la nivel mondial, relatează agenţia Rador.

Raportul respectiv, care a fost prezentat în cadrul unei dezbateri, a fost susţinut financiar de Google şi se bazează pe un sondaj online, în care au fost chestionate 70.000 de persoane din 36 de ţări, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, moderatoarea dezbaterii de la Palatul Făcultăţii de Drept, conferenţiarul universitar Raluca Radu (FJSC), a precizat că acesta este primul studiu Digital News Report care include şi România şi a menţionat că în ţara noastră au fost chestionate 2029 de persoane.

Citește AICI raportul complet! (.pdf)

Platforma STIRIPESURSE.RO este menţionată printre principalele branduri media online. „Online, competiţia este puternică. Mai multe branduri de ştiri operează în acest spaţiu, inclusiv cele care au apărut direct online (cum ar fi hotnews.ro sau stiripesurse.ro), cele care au migrat online din print (cum ar fi Gândul, care şi-a încetat ediţia print în 2011, CanCan, în 2012, sau ProSport, în 2013), sau site-uri care au în spate alte medii (TV sau print)”, se arată în raport.

content-image

Stiripesurse.ro se află în Top 10 branduri de media, potrivit studiului coordonat de Reuters Institute. În privinţa preferinţelor politice ale cititorilor, stiripesurse.ro se află în centru între Antena3 ş RTV (de stânga) şi Digi24 sau Stirile Pro Tv (de dreapta).

content-image

Încrederea în presa românească a scăzut brusc, din cauza unei lungi liste de probleme, cum ar fi corupția, insolvabilitatea, ştirile false sau prejudecățile politice – arată studiul, menţionând, de asemenea, că încrederea în presa românească a scăzut şi din cauza faptului că mulţi dintre proprietarii şi directorii celor mai puternice media au dosare penale.

În ceea ce priveşte rezultatele pentru România ale studiului Reuters Institute, acestea arată că românii aleg să se informeze de pe Internet (88%) şi de la televizor (84%), de pe reţelele de socializare (65%), de la radio (42% ) şi din ediţiile tipărite ale ziarelor (22%). De asemenea, 72% dintre cei chestionaţi au menţionat că accesează ştirile de pe calculator, 56% de pe telefoanele mobile şi 17% de pe tabletă.

Vezi și Probleme mari pentru Mircea Badea! Antena 3 ar putea avea de suferit

Lovitură pentru Dragnea! Premierii pe care Iohannis NU îi va accepta

Surpriză? Ce job va avea Sorin Grindeanu după ce nu va mai fi premier

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare