sursa foto:  defenseromania.ro

După anexarea ilegală a 4 regiuni ucrainene de către Vladimir Putin, Statele Unite impun noi sancțiuni Federației Ruse

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat că America impune noi sancțiuni Federației Ruse, după ce Vladimir Putina a decretat anexarea ilegală a 4 regiuni ucrainene.

Blinken a precizat că va fi trasă la răspundere orice persoană, entitate sau ţară care furnizează susţinere economică şi politică tentativelor ilegale ale Rusiei de modificare a statutului teritoriului ucrainean.

„Statele Unite resping fără echivoc tentativa frauduloasă a Rusiei de a modifica frontierele recunoscute internaţional ale Ucrainei”, a declarat Antony Blinken, potrivit postului de televiziune CNN, scrie Antena 3.

Mai mult, Departamentul de Stat va impune restricţii privind acordarea vizelor pentru 910 persoane, printre care se numără membri ai armatei ruse, oficiali militari din Belarus şi „intermediari ai Rusiei implicaţi în încălcarea suveranităţii Ucrainei”.

Vom trage la răspundere orice persoană, entitate sau ţară care furnizează susţinere economică şi politică tentativelor ilegale ale Rusiei de modificare a statutului teritoriului ucrainean”, a continuat Antony Blinken, subliniind că mesajul Statelor Unite este susţinut de celelalte naţiuni din Grupul G7.

Vineri, Vladimir Putin a decretat anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie şi a cerut armatei ucrainene să înceteze acţiunile beligerante, ameninţând cu o ripostă militară cu arme strategice.

Oamenii au făcut o alegere fără echivoc. Vom forma patru noi regiuni ale Federaţiei Ruse, deoarece aceasta este voinţa a milioane de oameni. Este un drept al locuitorilor, bazat pe un articol al Cartei ONU, cel referitor la dreptul popoarelor la autodeterminare. Semnăm astăzi un acord de integrare a acestor regiuni în cadrul Federaţiei Ruse”, a declarat Vladimir Putin, conform publicaţiilor Le Figaro şi Le Monde, referindu-se la referendumurile organizate de autorităţile separatiste proruse, care nu sunt recunoscute nici de Naţiunile Unite, nici de Occident.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare