sursa foto:  evz.ro

Sume colosale! Cum și ce profit a scos Țânțăreanu din Paradisul de la Corbeanca

Cristian Țânțăreanu este cunoscut pentru modul în care și-a clădit un adevărat împeriu încă din anii 90. Afaceristul nu doar că și-a umplut buzunarele cu bani, dar a știu să-și protejeze foarte bine averea. Acesta nu are nimic trecut pe numele său, lucru ce le-a pus bețe în roate celor de la ANAF. 

Cristian Țânțăreanu duce de ceva timp un adevărat război cu Fiscul. Motivul, 2.7 milioane de lei, bani pe care agenția fiscală consideră că firma administrată de omul de afaceri, API Construcţii-Investiţii, trebuie să le plătească.

Potrivit Adevărul, acesta este cunoscut pentru asemănarea sa cu Hugh Hefner, creatorul Playboy, Țânțăreanu fiind mereu înconjurat de femei și petreceri luxoase. Românul este înconjurat mereu de femei tinere şi dezbrăcate la Corbeanca, acolo unde a ridicat cartierul rezidenţial Paradisul Verde cumpărând cele 26 de hectare cu preţuri modice sau cu materiale de construcţie şi vânzând aceleaşi terenuri pe câteva mii de dolari în anii ’90.

De asemenea, acesta a făcut foarte mulți bani din taxele de 10.000 de dolari pentru racordarea viitoarelor case la utilităţi. Se pare că toate persoanele ce și-au ridicat vilă în Paradisul Verde, au fost nevoite să apeleze la firma sa, API Construcţii-Investiţii.

Banii, însă, nu l-au scăpat și de datoriile pe care acesta le are la stat. Pentru a recupera cele 2,7 milioane de lei, ANAF a încercat să-i execute complexul rezidențial și a pus sechestru și pe bunurile firmei, SC API Construcţii Investiţii SRL, firmă prin care este administrat complexul.

Faptul că milionarul s-a retras din acţionariat în favoarea fiilor săi și a rămas un simplu administrator, i-a adus câștig de cauză omului de afaceri, deoarece acesta nu apare ca posesor al terenurilor din Paradisul Verde.

“O să le fac şi plângere penală. Am pierdut un singur proces cu ei şi asta pentru că judecătorul era corupt”, a declarat în stilul caracteristic Ţânţăreanu.
Potrivit sursei citate, cartierul a fost ridicat prin tranzacții foarte ieftine. Acesta ar fi plătit în schimbul unui hectar, în Corbeanca, materiale de construcții în valoare de 300 000 de lei. Acesta a încheiat contracte cu mai mult de 30 de localnici care dețineau pământ în zonă.

Schimbul nu se făcea în lei, ci doar în materiale de construcţii În 1994, un dolar (euro nu exista încă atunci) a avut cursul mediu de 1.655 de lei vechi. Astfel, un hectar (10.000 mp) a fost achiziţionat cu 182 de dolari. Acum, conform anunţurilor proprietarilor din Corbeanca, doar patru metri pătraţi pot fi cumpăraţi cu 180 de dolari, preţul unui metru pătrat în zonă este de 39-40 de euro. Astfel, acum un hectar valorează 400.000 de euro, faţă de 182 de dolari plătiţi de afacerist acum 23 de ani.
În Paradisul Verde au achiziționat imobile chiar și vedete, printre care Cristi Chivu, cântăreaţa Anca Ţurcaşiu, vedeta Antenei 1 – Simona Gherghe, Octavian Belu, Gabi Szabo şi înotătoarea Camelia Potec.

Vezi și Atenție! Cine s-ar pregăti să-i ia locul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei și cine îl susține

Surpriză uriașă! Cine este ROMÂNUL care a devenit cel mai puternic impresar sportiv din lume. Sumele uriașe pe care le-a încasat

Secretele Angelei Merkel. Cine este „primul domn” al Germaniei și cu se ocupă acesta

 

 

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare