sursa foto:  101businessinsights.info

Surpriză! În ce țară sunt cei mai mulți MILIARDARI!

Un studiu publicat joi de banca elveţiană UBS şi firma de consultanţă PwC arată că numărul miliardarilor de pe glob a crescut cu 50 de persoane, în 2015, ajungând la 1.397, însă averile lor cumulate au scăzut cu 300 miliarde de dolari, până la 5.100 de miliarde de dolari, în urma încetinirii economiei mondiale, informează Reuters. Studiul arată că, în Asia, apare la trei zile un nou miliardar, în timp ce populaţia totală de miliardari a SUA a crescut cu doar cinci persoane anul trecut, iar cei mai bogaţi oameni din Europa sunt cei mai rezistenţi la păstrarea averilor moştenite.

Vezi și De unde moștenesc copiii inteligența – de la mamă sau de la tată?

„După mai mult de 20 de ani de creare de avere fără precedent, cea de-a doua Epocă de Aur s-a oprit”, susţin autorii raportului. Potrivit autorilor studiului, 210 persoane au devenit membri ai clubului miliardarilor în 2015, mai mult de jumătate fiind în Asia, unde tinerii antreprenori devin rapid bogaţi în sectoare precum imobiliarele, tehnologia şi distribuţia. În acelaşi timp, 160 de persoane au pierdut statutul de miliardari, inclusiv cei care au murit. O treime dintre miliardarii incluşi în acest studiu au vârsta peste 70 de ani.

Vezi și Ce pretentii inedite au arabii de la fermierii romani, crescatori de ovine

SUA au în continuare cea mai mare populaţie de miliardari, însă cea mai bogată economie a lumii a adăugat doar cinci noi miliardari în 2015, în condiţiile în care 41 de persoane s-au alăturat clubului celor cu o avere de peste un miliard de dolari şi 36 au ieşit de pe listă. Averea totală a miliardarilor americani a scăzut cu 6%, până la 2.400 miliarde de dolari. Comparativ, China a creat 80 de noi miliardari, graţie în principal averilor făcute în sectorul tehnologiei, iar, pe ansamblu, Asia a creat 113 miliardari, adică unul la fiecare trei zile. În schimb, Europa este lider mondial la păstrarea averilor, susţin autorii studiului, în condiţiile în care vechiul continent are cel mai mare număr de miliardari multi-generaţii (182 sau 54% din totalul miliardarilor) faţă de 175 (33%) în SUA şi 76 (15%) în Asia-Pacific.

Vezi și PERICOL! Ce s-a întâmplat cu un Samsung VERIFICAT

„Chiar dacă nu este cea mai bună la crearea unor mari averi, Europa a dovedit că este cea mai bună la păstrarea lor”, susţin autorii studiului. „Aceasta este ceva ce multe regiuni, precum Asia, unde mulţi miliardari sunt la prima generaţie, pot învăţa foarte mult, în special având în vedere că ne îndreptăm spre cea mai mare perioadă de transfer de avere la care am asistat vreodată”, se mai arată în studiu. UBS şi PwC susţin că aproximativ 500 de persoane vor transfera peste 2.100 miliarde de dolari (o sumă echivalentă cu PIB-ul Indiei) către urmaşii lor în următorii 20 de ani, conform Agerpres.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare