sursa foto:  antena3.ro

Surpriză totală! Cine este și ce avere are noul procuror-șef interimar al DNA

Președintele Klaus Iohannis a revocat-o, luni, pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, supunându-se astfel deciziei Curții Constituționale.

Până la numirea unui nou șef al DNA, interimatul va fi asigurat de către Anca Jurma. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcție pentru Anca Jurma, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Bugetul.ro vă dezvăluie averea noii șefe interimare a DNA. Potrivit ultimei declarații de avere, Jurma deține 7 hectare de teren agricol, în comuna Slobozia, județul Vrancea, și alte două terenuri intravilane în comuna Valea Lungă, județul Dâmbovița, unul de 1.200 mp, respectiv altul de 1.400 mp.

De asemenea, noua șefă interimară a DNA are în proprietate și două apartamente, în București și Brașov, precum și două case de vacanță (nefuncționale), în comuna Valea Lungă, județul Dâmbovița.

Familia Jurma este proprieatara a patru mașini: o Dacia Logan (fabricată în 2005), un Ford Fiesta (fabricat în 2010), un Volkswagen Up (fabricat în 2014) și o Mazda 2 (fabricată în 2015).

În conturi, Anca Jurma are peste 50.000 de euro, 1.800 de lire și peste 330.000 de lei.

În anul anterior completării declarației de avere, Anca Jurma a încasat un salariu anual de la DNA în valoare de 166.647 de lei.

Ea a mai primit 25.692 de lei din chirii, precum și 3.057 de lei din activități independente.

Vezi și „Corupția ucide” rupe rândurile! Atac la președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi

O nouă decizie controversată a Guvernului Dăncilă: Culisele vânzării unui colos industrial – ce se va întâmpla cu banii

Guvernul, băgat la cuptor! O mare manifestație amenință Capitala, la final de iulie! Pe rețelele de socializare, protestul a strâns mii de aprecieri și distribuiri

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare