sursa foto:  stiripesurse.ro

SURSE Dezvăluire-bombă din interiorul ANPC! ‘Lupul paznic la oi’ – Ce vânzări ilegale s-ar face

Dezvăluire incredibilă din interiorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC)! Șeful ANPC, Marius Pîrvu, a făcut o numire controversată.

Concret, conform surselor noastre, în luna noiembrie a anului 2018, președintele ANPC l-a pus șef la Direcția Metale și Pietre Prețioase, instituție subordonată Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, pe Lucian Constantinescu, fiul lui Marian Constantinescu, cel care deține brandul FIRESC și Diamante.ro.

Lucru ce se confirmă din profilul de LinkedIn al lui Lucian Constantinescu.

Mai mult, surse din interiorul ANPC au declarat, pentru Bugetul.ro, că s-ar încerca blocarea pieței aurului. Totodată, conform sursei noastre, prin nordul țării, ar fi început să se vândă aur fără marcaj.

„O altă problemă extrem de delicată este cea cu metalele prețioase. La această direcție care e în subordinea noastră (n.r. – în subordinea ANPC) se întâmplă lucruri foarte interesante. L-a schimbat pe directorul de acolo și l-a pus pe fiul unui domn care face afaceri cu aur. Practic, a pus lupul paznic la oi și, în momentul de față, se întâmplă niște lucruri interesante în sensul că sunt perioade extrem de lungi de așteptare pentru a agenții economici, pentru a li se face marcajul pe acest aur. Cred că acest lucru este intenționat făcut tocmai pentru tatăl acestui băiat pus, care este și importator de aur. Creându-se acest blocaj, în sensul că oamenii dacă aduc aur și nu poate fi marcat, ei nu pot să-l vândă. N-ajung decât la obligația de a cumpăra de la acest domn din Constanța, cantități mari de aur. Pe de altă parte, se pare că ei au făcut acest blocaj și intenționat, ca oamenii să cumpere de la această asociație. Vor să creeze un monopol în acest segment de activitate. Mai mult decât atât, deja în țară au început să se vândă, mai ales prin nordul țării, să se vândă fără marcaj. În felul acesta, crește extrem de mult piața neagră. Ulterior, se vor introduce și falsuri”, au declarat surse din ANPC, pentru Bugetul.ro.

Bugetul.ro a solicitat un punct de vedere de la ANPC cu privire la acest articol. Când îl vom primi, îl vom publica.

UPDATE. Marian Constantinescu, proprietarul brandului Firesc și al Diamante.ro, susține că nu face import de bijuterii, că nu are niciun partener din România și că nu vinde către nicio firmă din România.

„În calitatea pe care o am, pot să vă confirm doar două lucruri din ceea ce ați afirmat acolo: că sunt din Constanța, activez în acest domeniu de 25 de ani, cu aceeași firmă și aceleași branduri, nu fac import, fac numai producție de bijuterii cu pietre prețioase. De 25 de ani. Nu am niciun partener din România, nu vând către nicio firmă din România, nu vând angro, vând numai către consumatorul final.Și da, vă confirm că fiul meu este în acest moment directorul Direcției de Metale și Pietre Prețioase. Sincer să fiu, este prima oară când această direcție are un director care chiar vine din domeniu. Deci, nu este avocat, inginer sau altceva. Vine cu informații din domeniu, vine cu informații corecte și credibile și vine cu dorința de a aplica o lege existentă din martie 2018, a aplica-o exact așa cum a fost dată. Faptul că există nemulțumiri vis-a-vis de aplicarea acestei legi și de consecințele pe care le are această lege față de unii operatori mai puțin corecți generează genul acesta de reacții”, ne-a declarat Marian Constantinescu.

ANPC ar face jocul băncilor

Reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), decisă, recent, de Guvern urmăreşte îndepărtarea din schemă a unor comisari care au sancționat în mod drastic băncile din România, potrivit Asociaţiei Credere într-un comunicat de presă, informează financialintelligence.ro.

Oficialii CREDERE spun:

„În data de 19 ianuarie 2019, împrumutații ieșeau în stradă în fața sediului central al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru a își arăta susținerea față de comisarul Dumitru Sorin Manțu precum și a altor persoane cu simțul datoriei din cadrul autorității, în contextul presiunilor exercitate ca urmare a emiterii celor 2 procese-verbale prin care Bancpost și OTP Bank au fost obligate să restituie consumatorilor peste 500 milioane de euro. Totodată, pe bază de documente, comisarul Manțu acuză conducerile succesive ale ANPC că ar fi sprijinit și protejat băncile, în defavoarea consumatorilor, pagubele suferite de debitori fiind de ordinul sutelor de milioane de euro, susţin reprezentanţii asociaţiei CREDERE, într-un comunicat de presă transmis astăzi, 22 ianuarie 2019.

Cele 2 procese-verbale istorice emise de ANPC au fost semnate de către Dumitru Manțu, comisar în cadrul CJPC Constanța; Paul Anghel, director general ANPC și Mihaela Lazea, șef Serviciu Produse și Servicii Financiare din cadrul ANPC, structura centrală.

La nici 2 zile distanță, în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 53/21.01.2019, a fost publicată Hotărârea de Guvern prin care se dispune reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Analizând Hotărârea de Guvern împreună cu noua organigramă, și ținând cont și de informațiile furnizate de surse credibile, este lesne de înțeles că se urmărește scoaterea din schemă a celor 3 persoane care au sancționat în mod drastic două bănci din România. Fie prin mutarea acestora pe alte departamente (care nu au legătură cu controalele pe bănci), fie prin retrogradarea din funcție coroborat cu instituirea unor noi șefi care au capacitatea de a închide ochii. Mai exact, dl. Paul Anghel urmează să fie înlocuit din funcția de director general și va fi mutat pe zona produselor alimentare. Aceeași soartă ar urma să o aibă și comisarul Manțu, marginalizat pe zona de produse alimentare, în condițiile în care expertiza dânsului este pe zona de servicii financiar-bancare. În privința doamnei Lazea, șefa serviciului de produse financiare, cel mai probabil va fi îndepărtată, întrucât două departamente din cadrul ANPC vor fuziona, iar departamentul rezultat nu poate avea decât un singur șef.

Reorganizarea unei instituții nu ar trebui să presupună niciodată eliminarea oamenilor profesioniști, verticali, corecți. Din păcate, se pare că aceasta este una dintre metodele prin care se elimină oamenii incomozi din instituțiile de stat.

Stăm și ne întrebăm de ce este restructurată Direcția de control și supraveghere piață, în condițiile în care obiectul Hotărârii de Guvern are în vedere fuziunea prin absorbție dintre ANPC și CNIEP LAREX.

Pare a fi o răzbunare împotriva acelor persoane care au încercat să prezinte opiniei publice, pe bază de documente, toate neregulile săvârșite în ANPC. De altfel, în urmă cu o săptămână, comisarul Manțu arăta că președinții ANPC din ultimii 13 ani au protejat interesele băncilor, în detrimentul consumatorilor, prejudiciul fiind estimat la sute de milioane de euro. Mihaela Lazea arăta că președinții ANPC au împiedicat efectuarea controalelor pe creditele în CHF. Totodată, pe 15 ianuarie, 30 de angajați ANPC, printr-o scrisoare comună, îl acuză pe președintele ANPC, dl. Marius Pârvu, că „a făcut mai multe numiri în funcție fără a ține cont de competențele profesionale”.

Vezi și EXCLUSIV Acuzații grave! Implozie în ANPC – Zeci de angajați amenință cu demisia

Potrivit CREDERE, domnul comisar Manțu, în avertizarea publică lansată pe 16 ianuarie 2019, vorbea despre datoria sacră a funcționarului public, aceea de a proteja interesele cetățeanului de rând și de a servi interesului public: „Ne exprimăm speranța că astfel de oameni, verticali și incoruptibili, așa cum sunt Manțu, Anghel și Lazea, vor fi promovați ori păstrați în funcțiile actuale, având în vedere expertiza acestora pe zona financiar-bancară. Astfel de oameni reprezintă un exemplu pentru ANPC și sunt cei de la care poate porni schimbarea de abordare în autoritate, aceea de a proteja cu adevărat consumatorul de rând. Astfel de oameni ne pot reda încrederea în instituțiile statului. În momentul în care această reîncredere va fi restabilită, atunci înseamnă că România va fi un loc mai bun pentru fiecare dintre noi.”

Vezi și Reînvie un gigant românesc! Se deschid noi magazine

Scandalul fluturaşilor de salariu ia amploare! Polițiștii o amenință pe Carmen Dan!

Bomba care aruncă-n aer Legea pensiilor! Dezvăluire fără precedent

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare