sursa foto:  mediafax.ro

SURSE Se pregătește instalarea unui nou șef la Poliția Capitalei! Cine ar urma să revină la butoane

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că s-ar pregăti instalarea unui nou șef la Poliția Capitalei și că comisarul-șef Bogdan Berechet, actualul director general al DGPMB, ar urma să fie înlocuit.

Conform surselor Bugetul.ro, în spatele ușilor închise din Poliția Capitalei se vorbește despre revenirea chestorului Nicu Dragoș Orlando la butoanele instituției.

Chestorul Nicu Dragoș a mai fost director general al Poliției Capitalei în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, el fiind nevoit să demisioneze după scandalul polițistului-pedofil. Amintim că, în octombrie 2020, Eugen Stan, polițistul acuzat de pedofilie, a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare cu executare, pentru fapte comise între 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018.

Postul de director general al DGPMB, scos la concurs în această perioadă!

Prin repetate articole, Bugetul.ro a atras atenția despre situația ciudată de la Poliția Capitalei. În prezent, funcția de șef al Poliției Capitalei este ocupată de Bogdan Berechet. Berechet se află la conducerea Poliției Capitalei din ianuarie 2020. Ca atare, în ianuarie 2021, i-a expirat cea de-a doua împuternicire (de 6 luni) permisă de legislația în vigoare. Conform legii, după expirarea celei de-a doua împuterniciri, trebuia organizat un concurs pentru ocuparea funcției, lucru care nu s-a întâmplat. Deși au mai trecut 6 luni, același Bogdan Berechet conduce Poliția Capitalei, el fiind împuternicit director general-adjunct, iar în absența unui director general ocupă temporar atribuțiile șefului DGPMB. Practic, chiar dacă legea îi permite să aibă maximum 2 împuterniciri pe această funcție, s-a găsit o „chichiță” pentru a fi păstrat șef al Poliției Capitalei. Așadar, putem spune că luna aceasta i-a expirat și cea de-a treia „împuternicire”, dat fiind că au mai trecut 6 luni de când i-a expirat cea de-a doua împuternicire și ultima permisă de lege. În cele din urmă, Ministerul de Interne, în fruntea căruia se află ministrul Lucian Bode, a decis să scoată postul la concurs, iar luni, 19 iulie, a fost ultima zi de înscriere în concurs.

Vezi și EXCLUSIV Șeful Poliției Capitalei, la a 3-a ‘împuternicire’, deși legea îi permite doar 2! Postul a fost scos la concurs

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare