Târguri de Crăciun România 2023

Atmosfera Sărbătorilor de iarnă poate fi cel mai bine experimentată la Târgurile de Crăciun organizate an de an în multe orașe din România. Dacă târgurile de la Craiova și Sibiu sunt deja celebre în toată Europa, Capitala încearcă să țină pasul: se organizează mai multe târguri de Crăciun în București. Și alte localități vin puternic din urmă, existând cuvinte de laudă pentru inițiativele din Cluj-Napoca și Arad.

Comercianții de produse alimentare și nealimentare reprezintă o parte din oferta târgurilor, dar există și alte atracții de tip roată panoramică, patinoar, carusel etc. În plus, programul include în cele mai multe cazuri diverse spectacole și concerte.

Târgul de Crăciun din Craiova

Un concept inedit a fost ales pentru Târgul din Craiova, care cuprinde patru piețe: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare. O mulțime de ornamente au fost plasate în zona centrală, rezultând un spațiu cu totul și cu totul spectaculos, iar cea mai bună dovadă a popularității de care se bucură târgul din Bănie este faptul că cu greu poți găsi locuri libere la hotelurile din zonă, în special în weekend. Târgul de Crăciun din Craiova va fi deschis până pe 2 ianuarie 2024.

https://www.youtube.com/watch?v=Pm_o4u3q8P8

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu, are la această ediție program până în a doua zi a anului viitor. Evenimentul din Piața Mare are deja o lungă tradiție, începând cu anul 2007, când orașul a fost declarat Capitală Culturală Europeană. Vizitatorii se pot bucura inclusiv de patinoar, proiecții spectaculoase, multe lumini de Sărbători, o roată panoramică și desigur căsuțe cu suveniruri artizanale și delicii culinare.

Târgurile de Crăciun din Cluj-Napoca

În Piața Unirii, Planeta Crăciun îi așteaptă pe oaspeți cu decoruri festive, multe căsuțe iluminate, o roată panoramică și alte surprize. În paralel, există un alt eveniment de Crăciun și pe platoul de la Sala Sporturilor Horia Demian. Printre atracțiile de aici se evidențiază patinoarul.

Târgurile de Crăciun din București

Fiind un oraș atât de mare, Capitala propune mai multe târguri de Crăciun. Cel mai central este cel din Piața Constituției, deschis până pe 26 decembrie. Aici, vizitatorii sunt invitați să se bucure de produse artizanale, preparate tradiționale și programe artistice. Până pe 27 decembrie este deschis și Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, denumit West Side Christmas Market. De asemenea, Orașul lui Moș Crăciun – tot un târg tematic – este organizat în Parcul IOR.

https://www.youtube.com/watch?v=9hqFUzajNAw

Târgul de Crăciun din Arad

O roată panoramică de 30 de metri este amplasată în Piața Avram Iancu din Arad. Târgul de Crăciun din oraș aduce mulți comercianți cu preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, produse hand-made, decorațiuni. Programul artistic cuprinde în special concerte de colinde și cântece de iarnă.

Târgul de Crăciun din Timișoara

A XVI-a ediție a Târgului de Crăciun de la Timișoara va avea loc în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.  În Piața Victoriei a fost montată o roată panoramică, locație în care pot fi admirate și alte elemente festive: bradul de Crăciun, cupola de lumini și căsuțele de la care vizitatorii pot cumpăra diverse produse.

Decembrie vine deja cu multe filme de Crăciun, după cum se poate observa în programul TV. Pe streaming, fiecare își poate alege titlurile preferate – și există atât de multe filme care ne pot introduce în spiritul Sărbătorilor de iarnă. În această perioadă, sunt mai accesate decât oricând și sloturi de Crăciun precum Santa’s Fortune de la Wizard Games, Secrets of Christmas de la NetEnt sau Christmas Bonanza de la Big Time Gaming, disponibile cu mize reale și virtuale pe platformele de cazino online din România.

Cele mai multe târguri și-au deschis porțile în a doua parte a lunii noiembrie și vor rămâne deschise până după Crăciun sau chiar până în primele zile ale lunii ianuarie 2024, pentru a cuprinde și noaptea de Revelion. În piețe publice și parcuri, Târgurile de Crăciun atrag localnici și turiști dornici de relaxare și cumpărături festive. 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare