sursa foto:  digi24.ro

Tăriceanu: ‘Frica de infectare cu virus își pune amprenta pe campania electorală’

 Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că: ”Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidații și programele lor ajung la urechea și ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba”.

 

Tăriceanu anunță, miercuri, pe Facebook, faptul că a început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală.

„În ciuda faptului că oamenii sunt buni, amabili și primitori, frica de infectare cu virus își pune amprenta pe campania electorală. Eu sunt mai norocos pentru că lumea mă recunoaște și după voce, dar mă gândesc la zecile de mii de candidați care nu au acest avantaj, iar masca îi încurcă în a fi recunoscuți. În aceste condiții neobișnuite cu atât mai stupidă îmi pare prevederea care obligă toți candidații ca tocmai în momentul în care începe campania electorală să fie obligați să dea jos panotajele de dimensiuni mai mari (bannere, panouri publicitare etc)”, scrie Tăriceanu.

 

Liderul ALDE este de părere că în condițiile în care campania clasică nu se poate desfășura, ar fi indicat ca Parlamentul să modifice legea care obligă ca tocmai atunci când începe campania electorală „să fim nevoiți să reducem motoarele”.

 

„Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidații și programele lor ajung la urechea și ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba. Sigur, păstrarea actualei forme de desfășurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ care, profitând de criza de coronavirus, călărește elicoptere și avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicție, convoacă pe oricine, oriunde, oricând”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE afirmă că „democrația suferă și că în câteva luni ne întoarcem în urmă cu 30 de ani”.

Călin Popescu Tăriceanu s-a înscris în cursa pentru Primăria Capitalei.

Citește și:

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare