sursa foto:  newsweek.ro

Tensiuni uriașe în interiorul coaliției! Lider PSD, atac dur la adresa unui europarlamentar PNL: ‘N-ai făcut nimic pentru agricultura românească. Tu, cu mâna ta fină, ai votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene’

Deputatul şi liderul PSD Giurgiu Marian Mina a lansat un atac dur la adresa europarlamentarului PNL Dan Motreanu: ”a ieşit din dulap ca Nicuşor şi ne dă lecţii pe agricultură”.

 

Social-democratul a adăugat că spre deosebire de PNL, miniştrii PSD au dat întotdeauna subvenţiile la timp fermierilor: ”N-ai făcut nimic pentru agricultura românească. Din contră, ai sabotat-o sistematic! Tu, cu mâna ta fină, ai votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene”.

 

Motreanu a ieşit din dulap ca Nicuşor şi ne dă lecţii pe agricultură. Tocmai tu care ai stat ministru la Agricultură două săptămâni şi ai spart uşile la minister de «competent» ce ai fost. Motreanu, ai prins muşte ani de zile în Parlamentul European, n-ai făcut nimic pentru agricultura românească. Din contră, ai sabotat-o sistematic! Tu, cu mâna ta fină, ai votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene. De asta suferă azi fermierii români, Motreanu!”, a scris Marian Mina, joi pe Facebook.

El l-a întrebat pe Motreanu de ce ministrul de Externe Bogdan Aurescu nu a fost în stare să negociere în Regulamentul european compensaţii pentru fermierii români.

Spune-ne, înţeleptule, de ce domnul Aurescu ratare Schengen nu a fost în stare să negocieze în Regulamentul european niciun fel de compensaţii pentru fermierii români?! Mai departe, de ce nu ai cerut tu, patriotule din dulap, ca în acest regulament votat de tine în Parlamentul European să fie protejaţi fermierii români?! De ce ai votat cu două mâini şi acum te dai viteaz?!”, a completat Mina.

Acesta a adăugat că „spre deosebire de voi PNL, miniştrii PSD au dat întotdeauna subvenţiile la timp. Voi sunteţi doar nişte incapabili guralivi care nu aţi trecut în PNRR niciun euro pentru irigaţii”.

Înapoi în dulap, Motreanu! Du-te la silozuri şi numără! Că de votat oricum votezi doar contra României!”, a conchis deputatul PSD.

Eurodeputatul PNL şi prim-vicepreşedinte al partidului Dan Motreanu a anunţat că a discutat cu Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, despre faptul că România va primi doar 10,05 milioane euro compensaţii pentru producătorii supuşi şocului importurilor de cereale din Ucraina şi i-a transmis că propunerea CE nu respectă principiile agriculturii UE. Comisarul european i-a explicat liberalului că România, prin Ministerul Agriculturii, nu a putut demonstra pierderile avute, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare