sursa foto:  ziarulromanesc.net

Tentativă de asasinare a președintelui rus, Vladimir Putin! Kremlinul a fost atacat cu drone

Kremlinul acuză Ucraina că ar fi folosit drone pentru a-l elimina pe președintele rus Vladimir Putin.

 

 

 

„Regimul de la Kiev a încercat să lovească cu drone reședința de la Kremlin a președintelui Federației (Ruse)”, se spune într-o declarație a președinției ruse.

Incidentul ar fi avut loc marți noaptea, conform sursei citate.

„În urma acțiunii prompte a armatei ruse, care a folosit un sistem bazat pe radar, cele două drone au fost scoase din funcțiune”, menționează declarația de la Kremlin, fără a da alte detalii despre neutralizarea aparatelor fără pilot.

„Președintele Federației Ruse nu a fost rănit în urma acestui act terorist. Programul său de lucru nu s-a schimbat și continuă ca de obicei”, se mai precizează în documentul citat.

Ulterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a menționat că Putin nu se afla la Kremlin la momentul presupusului atac.

Kremlinul consideră incidentul drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse în ajunul Zilei Victoriei, sărbătorită în data de 9 mai.

„Rusia își rezervă dreptul de a răspunde la acest atentat unde și când consideră necesar”, a avertizat președinția rusă.

Ca urmare a presupusului atac ucrainean, Primăria Moscovei a anunțat că zborul dronelor a fost interzis în spațiul aerian al capitalei ruse, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare